U zvorničkom naselju Sjenokos, nedaleko od Đulića i Klise, još od vremena velikih poplava, 2014. godine, poplave su uzrokovale veliko klizište, kojim je presječen lokalni put, a do današnjih dana nije sanirano. Naime, taj put povezuje tri, pa čak i više mjesnih zajednica – Klisa, Đulići – Malešić. Pored toga, veoma je ugrožen i jedan stambeni objekat, jer klizište se nalazi u neposrednoj blizini, svega nekoliko metara.

Ovom naselju, na inicijativu predsjednika UGP Zvornik, g-dina Omera Selimovića, danas su u posjeti bili pripadnici političkog ali i društvenog života Zvornika ali i šire.

Sjenokos 1

Sjenokos su danas posjetili federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić , ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK-a Zoran Jovanović, načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović, kao i odbornik u Skupštine Grada Zvornik Elmedin Bošnjak.

Ramić i Jovanović

Nakon što su se na licu mjesta uvjerili o čemu se radi, odmah se pristupilo dogovoru da se u što kraćem roku klizište sanira, a time spasi stambeni objekat i da ponovo bude prohodna ova putna komunikacija.

Oni su obećali da će resorno kantonalno ministarstvo u ovaj projekat uložiti 8 hiljada KM, dok će federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica izdvojiti 16 hiljada KM za saniranje ovog klizišta.

Ostatak sredstava od nekih 10 hiljada KM nadaju se da će obezbjediti Grad Zvornik.

Picture 007

Pored navedenog, žitelji ovih krajeva pokrenuli su akciju prikupljanja novčanih sredstava za asfaltiranje ovog puta, u dužini nekih 3 kilometra. Akcija je, dakle, i dalje u toku.

(Zvornički.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *