U Višegradu napadnut povratnik u naselje Drinsko: Napadač uhapšen

Servisne informacije PU Zvornik o značajnijim bezbjednosnim događajima za dan 02.01.2024. godine.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, u protekla 24 časa evidentirana su tri krivična djela (u Zvorniku, Osmacima i Vlasenici), jedna saobraćajna nezgoda (u Osmacima), i jedno lice je lišeno slobode (u Zvorniku). O hapšenju u Zvorniku i krivičnom djelu na Crnom Vrhu iz Policijske uprave Zvornik su saopštili:

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik su 02.01.2024. godine oko 01,00 časova, lišili slobode lice inicijala N.P. iz Šekovića, zbog odbijanja da se kao učesnik u saobraćaju, podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu. Policijski službenici PS Zvornik su tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „Mercedes“ kojim je upravljalo lice N.P. Tokom pregleda, kod navedenog lica pronađena je i oduzeta jedna PVC kesica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“ ukupne bruto mase 0,6 g. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji je naložio dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Policijska stanica Osmaci 02.01.2023. godine evidentirala je krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“. Policijski službenici PS Osmaci su tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka uočili da je u mjestu Crni vrh, opština Osmaci, oštećena spomen ploča zarobljenih i poginulih boraca u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu. Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su izvršili uviđaj na licu mjesta. O navedenom obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji je naložio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopšteno je jutros iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *