s

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su u okviru operativne akcije “Store 3”, 06.03.2024. godine, lišili slobode lice S.G. iz Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivičo djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ iz člana 207. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Istog dana, po Naredbi Osnovnog suda Zvornik, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, policijski službenici su izvršili pretres lica S.G., kuće i pomoćnih prostorija koje isto koristi. Tom prilikom je pronađeno 1066,9 g bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „spid“ i 11,9 g zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuanu“.

Nakon završene kriminalističke obrade, lice je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovedeno postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Akcija kodnog naziva „Store 3“ usmjerena je na sprečavanje i suzbijanje zloupotrebe opojnih droga, saopšteno je jutros iz Policijske uprave Zvornik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *