egionalni centar Instituta za javno zdravstvo u Zvorniku u toku vikenda uzeo je briseve od 104 studenta prema utvrđenom redoslijedu koji je sačinjen na osnovu upitnika Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske. Za juče testirana 52 studenta rezultati se očekuju sutra ujutru. Svi ostali pristigli rezultati su negativni na virus korona. Uzorkovanje studenata nastavlja se i danas po unaprijed ustanovljenom rasporedu.

U Zvorniku sa radom počele igraonice i sportske organizacije, juče bez kazni zbog maski jedno kršenje policijskog časa

Od danas mogu da rade dječije igraonice i dozvoljavaju se aktivnosti sportskih organizacija i sportista koje obuhvataju trenažni proces u vremenskom periodu koji ne narušava trajanje policijskog časa. Oni su dužni da preduzmu sve mjera propisane u Uputstvu ”Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske“ za sprečavanje pojave i širenja bolesti COVlD-19 na radnom mjestu.

Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja i Bolnica nemaju novotestiranih lica. U COVID odjeljenju zvorničke Bolnice nije hospitalizovan ni jedan pacijent. Na području grada Zvornika u kućnoj izlolaciji nalazi se 336 osoba, dok je ova mjera završena za 1.326 lica. U proteklom danu Komunalna policija obavila je 25 kontrola lica u kućnoj izolaciji i sve su bile uredne. Policijski čas je prekršilo jedno lice, a ostale mjere zabrane su poštovane. Na graničnim prelazima evidentirano je 2.487 prelazaka, od čega na ulazu u BiH 1.243, a na izlazu 1.244.

Obavezne zaštitne mjere u zajednici protiv virusa korona su nošenje maske na otvorenom i u zatvorenom prostoru, fizičko rastojanje od dva metra, te neophodne mjere pojačane lične higijene.

U Zvorniku sa radom počele igraonice i sportske organizacije, juče bez kazni zbog maski jedno kršenje policijskog časa

Obavezuju se pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima, da usluge pružaju zaštićeni maskom, obavezno sprovode mjere dezinfekcije, obezbijede masku građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih i pridržavaju se uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za organizovanje rada u zavisnosti od djelatnosti koju obavljaju.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik poziva građane da odgovornim ponašanjem brinu o svom zdravlju, da nose zaštitne maske i poštuju fizičku distancu.

Saopštenje Štaba za vanredne situacije grada Zvornik prenijeli smo u potpunosti.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *