U Zvorniku sastanak doktora porodične medicine (VIDEO)

Povodom Svjetskog dana doktora porodične medicine, koji se obilježava 19.maja Udruženje ljekara porodične medicine regije Zvornik organizovalo je tradicionalni sastanak doktora porodične medicine, kako primarnog, tako i sekundarnog nivoa iz Domova zdravlja širom Republike Srpske, federacije BiH, distrikta Brčko i gostiju iz Republike Srbije. Pogledajte i televizijski prilog RTV BN-a:

O susretu doktora porodične medicine dr. Goran Birčaković rekao je da su održana bodovana stručna predavanja za doktore. On se osvrnuo i na stanje u ovoj oblasti i rekao da su na početku osnivanja porodične medicine 2009. godine na regiji, bilo samo troje specijalista porodične medicine.

U Zvorniku sastanak doktora porodične medicine (VIDEO)
Predsjednik Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske Draško Kuprešak smatra da su ljekari porodične medicine na margini dešavanja u zdravstvenim sketoru, što im svakako ne pripada, jer su oni temelj i osnova zdravstvenog sistema u Republiic Srpskoj.

U okviru obilježavanja Svjetskog dana ljekara porodične medicine, ljekari Doma zdravlja Zvornik juče su na platou ispred objekta Robne kuće organizovali besplatno mjerenje krvnog pritiska, šećera u krvi , holesterola. Akcija je organizovana kako bi se naglasio značaj preventivnih pregleda, koji mogu spriječiti razvoj mnogih oboljenja na vrijeme. Građanima Zvornika podjeljen je i promotivni materijal.

Pročitaj i ovo...
Loading...