U Zvorniku uhapšeno lice iz Sokoca, na graničnim prijelazima u BiH lišeno slobode 15 osoba

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Aerodrom Banja Luka, 30. maja 2024. godine, lišili su slobode S.K. (1984.). Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Policijska uprava Prijedor raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti. Državljanin BiH je na Međunarodni aerodrom Banja Luka stigao letom iz Memingena. Predat je službenicima Policijske uprave Prijedor.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Brčko su prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko lišili slobode B.R. (1985.). Utvrđeno je da je Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu za ovim državljaninom Republike Slovenije zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti. Predat je službenicima Policijske uprave Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 29. maja 2024., lišili su slobode dvojicu državljana BiH na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradina. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za Ž.O. (1983.) i K.S. (1948.) zbog krivičnog djela Krivotvorenje isprave. Predati su službenicima MUP-a Kantona Sarajevo. Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 25. maja 2024., lišili su slobode A.K. (1988.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontoliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Uz navedeno, pripadnici ove jedinice su 24. maja 2024., lišili slobode L.Š. (1988.) na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška. Utvrđeno je da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za ovom državljankom R. Hrvatske zbog krivičnog djela Krađa. Predata je službenicima Policijske stanice Prnjavor.

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 29. maja 2024., lišili su slobode D.D. (1968.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 29. maja 2024., lišili su slobode A.I. (1987.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Banovićima zbog krivičnog djela Nasilničko ponašanje. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Orašje. Prethodno, 27. maja 2024., pripadnici ove jedinice su, također, na ulasku u BiH na prijelazu Orašje, lišili slobode D.R. (1981.). Utvrđeno je da Općinski sud u Tuzli potražuje ovog državljanina Republike Hrvatske zbog krivičnog djela Teška krađa. Obojica su predata službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje, 29. maja 2024., lišili su slobode K.M. (1996.) jer je utvrđeno da ga Okružni centar sudske policije Doboj potražuje zbog krivičnog djela Nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici. Državljanin BiH i Republike Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Deleuša i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 28. maja 2024., lišili su slobode S.R. (1974.), državljanina Savezne Republike Njemačke, nakon što je utvrđeno da ga Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo potražuje zbog krivičnog djela Iznuda. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Brod i predat službenicima Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Prethodno, 26. maja 2024., pripadnici ove jedinice su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Brod lišili slobode I.L. (1980.) jer ga potražuje Općinski sud u Zavidovićima zbog krivičnog djela Nasilje u obitelji. Državljanin BiH i R. Hrvatske je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. Također, 24. maja 2024., pripadnici Jedinice GPBiH Brod su lišili slobode bh. državljanina, K.Ć. (1995.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Predat je službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 27. maja 2024., na letu iz Varšave, lišili su slobode B.A. (1980.). Utvrđeno je da je Policijska uprava Visoko za ovim bh. državljaninom raspisala potrage zbog krivičnih djela: Nasilje u obitelji, Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, Proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih živežnih namirnica, Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Teška krađa. Predat je službenicima Policijske stanice Kakanj. Istoga dana, pripadnici ove jedinice su, na letu iz Ciriha, lišili slobode I.O. (1989.), nakon što je ustanovljeno da je Osnovni sud u Sokocu potražuje radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanka je predata službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *