Zatvorenik Adis Pelak (36) iz Prijedora, koji je ležao kaznu od 20 godina zatvora za teško ubistvo, preminuo je jutros u Kazneno-popravnom zavodu Banja Luka na Tunjicama.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka navode da je Pelaku oko 5.20 sato pozlilo.

– Oko 5.25. sati obavještena je Služba Hitne pomoći u Banjoj Luci, a zdravstveni radnici su odmah po dolasku u KPZ započeli sa reanimacijom zatvorenika. Zdravsteni radnici su oko 5.50 časova konstatovali smrt zatvorenika P. A. – rekla je portparol OJT Banja Luka Maja Đaković Vidović.

Ona kaže da je uviđaj na licu mjesta izvršila dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Gordana Radujko, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka i ljekarom mrtvozornikom.

w873
– Radi utvrđivanja uzroka smrti tužilac je naložila da se izvrši obdukcija beživotnog tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske – kaže Đaković Vidović.

Pelak je zimus prebačen iz fočanskog zatvora u KPZ Banja Luka, radi odsluženja preostalog djela kazne. On je 2011. godine osuđen na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva Besima Hodžića iz Prijedora koji je ubijen sa više udaraca automobilskom dizalicom. Zločin se dogodio u julu 2010., a osim Pelaka na 20 godina zatvora osuđen je i Amir Kadirić. Nakon svirepog ubistva žrtvu su vezali kablom i vukli ga automobilom po putu sve do Sane, gdje su tijelo bacili u rijeku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *