Ubistvo supruge u Tuzli počinio državljanin Mađarske koji je stopostotni invalid, a potom pokušao samoubistvo

U stanu u mjesnoj zajednici Lipnica kod Tuzle danas je pronađeno tijelo ženske osobe čiji su inicijali S.B. i muškarac s teškim povredama stomaka.

Na mjesto događaja, odmah su upućeni policijski službenici Policijske stanice Zapad i SHMP Doma zdravlja Tuzla, te dežurni tužilac KTTK.

Iz Kantonalnog tužilaštva TK večeras su potvrdili da je uviđaj u kući u Lipnici završen, a objekat zapečaćen i obezbijeđen.

“Izuzeti su svi materijalni dokazi i tragovi i bit ce vještačeni. Preminula žena je imala tragove povređivanja na vratu i povredu u predjelu grudnog kosa. Bit će urađena obdukcija, a u toku su i druge istražne radnje. Dežurni tužilac će izdati naredbu za obdukciju tijela preminule, kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti – rečeno nam je večeras u Kantonalnom tužilaštvu TK.

Muškarac koji je osumnjičen za ubistvo žene u Lipnici operisan je u UKC-u Tuzla i u stabilnom je stanju.

Ubistvo supruge u Tuzli počinio državljanin Mađarske koji je stopostotni invalid, a potom pokušao samoubistvo
FOTO: Mjesto zločina

– Operacija završena, pacijent na kontrolisanoj mehaničkoj ventilaciji, trenutno stabilan. Smješten u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC-a Tuzla – rekla je Ersija Aščerić Mujedinović, glasnogovornica UKC-a Tuzla.

Podsjećamo, danas oko 11,50 sati, dežurna služba PS Zapad obaviještena je od strane građanina da se njegovi prijatelji S.B. i E.S.T., nastanjeni u Lipnici, grad Tuzla, već dva dana ne javljaju na njegove telefonske pozive, te da mu se neposredno prije ove prijave policiji, javio na video poziv E.S.T., inače strani državljanin, gdje je uočio da je isti krvav i da u krevetu leži S.B., te je zatražio intervenciju policije.

Kako je portal “Avaza” ranije objavio, ubistvo je počinio državljanin Mađarske. On je ubio ženu s kojom je bio u braku. Radi se o stopostotnom invalidu.

Avaz je ranije prenijeo nezvaničnu informaciju da je ubica Mađar navodno udavio suprugu, a zatim pokušao izvršiti samoubistvo, pokušao se navodno izbosti oštrim predmetom.

/Tuzlainfo.ba/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *