Učenici osnovne i srednje škole realizovali zajedničku humanitarnu akciju za svoje komšije (FOTO)
U subotu 24.2.2024. godine, realizovana je već tradicionalna- petnaesta humanitarna akcija pod nazivom “Budimo humani, pomozimo svoje komšije 2024.” koju organizuju učenici Osnovne škole “Meša Selimović kao i učenici Srednje stručne škole u saradnji sa svojim profesorom islamske vjeronauke Samirom Baćevac.
Cilj ove humane akcije jeste da svojim trudom i angažmanom učenici pokažu svoj senzibilitet za svoje komšije u potrebi te da se uče humanosti i dijeljenju na Allahovom putu od viška imovine koja nam je darovana.
Ova vrijedna ekipa je od naših sugrađana i prijatelja prikupila 3902,00 KM od čega smo obezbijedili 78 paketa sa osnovnim životnim namirnicama za naše sugrađane u potrebi.
U Janji je podijeljeno 72 paketa namirnica dok je 6 paketa planirano porodicama u potrebi u Bijeljini. Uprkos subotnjoj kiši, ova vrijedna ekipa koja je brojala skoro 50 učenuka se nije dala pokolebati.
Nakon završene akcije, vrijedne učenike i aktiviste smo počastili u caffe piceriji “Bazar” sa njima omiljenom pizzom i sokovima te nastavili naše lijepo i hajirli druženje. Ova jedinstvena i specifična akcija je postala prepoznatljiva u našoj zajednici ali i šire. Da Uzvišeni Allah ukabuli i primi naše trud i sadaku. Amin.
Kako je to sve izgledalo, možete vidjeti kroz fotografije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *