Učenici, profesori i rukovodstvo SŠC “Petar Kočić” Zvornik jutros kolektivno darovali krv (FOTO)

U Srednjoškolskom centru „Petar Кočić“ Zvornik danas je u organizaciji Crveni krst Zvornik, odjela za transfuziologiju krvi Zvornik i SŠC Zvornik organizovano darivanje krvi.

Učenici, profesori i rukovodstvo SŠC "Petar Kočić" Zvornik jutros kolektivno darovali krv

Pozivu za darivanje najvažnije životne tekućine odazvalo se 104 učenika i 14 profesora kao i sama direktorica SŠC-a Zvornik Biljana Pisić te nekoliko članova Upravnog odbora škole.

Direktor škole Biljana Pisić rekla je novinarima da je ovo već tradicionalna akcija koja se svake godine u martu održava u prostorijama škole.

Učenici, profesori i rukovodstvo SŠC "Petar Kočić" Zvornik jutros kolektivno darovali krv (FOTO)
Direktorica Pisić uz rukovodstvo škole daruje krv

– Ovo je veoma značajna akcija u kojoj učestvuju i članovi školskog odbora koji nisu iz ove škole – rekla je Pisićeva i dodala da akciju dobrovoljnog davanja krvi iniciraju učenici medicinske škole, a prihvate je i maturanti ekonomske škole, gimnazije i drugih smjerova. Direktorica je dodala i da se ovom akcijom oplemenjuju mladi ljudi da postanu darivaoci životne tekućine u budućnosti svog života.

Sekretar Gradske organizacije crvenog krsta iz Zvornika Danojka Mićić rekla je da oni u okviru svojih ovlašćenja vrše doprinos u popularizovanju i značaju dobrovoljnog davanja krvi.

Učenici, profesori i rukovodstvo SŠC "Petar Kočić" Zvornik jutros kolektivno darovali krv (FOTO)
Predstavnici Crvenog krsta Zvornik

– Cilj akcije je svakako da se poveća broj dobrovoljnih davalaca krvi, a time i prikupe dovoljne količine krvi za potrebe pacijenata – rekla je Mićićeva. Ona je dodala da je ovo jedna u nizu akcija koje sprovodi gradska organizacija Crveni krst Zvornika. Izrazila je pohvalu učenicima i profesorima i rukovodstvu srednjih škola u Zvorniku koji žele na ovaj način mlade ljude uputiti na put humanosti u njihovim životima

Jedan od učenika koji je prvi put danas darovao krv je i Predrag Kostić. On je za portal Zvornicki.ba rekao da je sretan što se odazvao ovoj humanoj akciji i da se osjeća dobro nakon što je darovao najvažniju životnu tekćinu. Mi od škole imamo nagradu u vidu opravdanih časova, ali meni, kao i većini učenika to nije bio osnovni motiv da uzmemo učešće u ovoj akciji. Vjerujem da većina učenika neće koristiti mogućnost izostanka sa nastave jer se zbog toga nismo odazvali ovom pozivu. Rekao je učenik Kostić.

Učenici, profesori i rukovodstvo SŠC "Petar Kočić" Zvornik jutros kolektivno darovali krv (FOTO)
Učenici, kao i Predrag Kostić daruju krv (sredina)

Ova akcija je tradicionalna na području Zvornika, a nešto ranije krv su darovali učenici, profesori i rukovodstvo TŠC-a Karakaj.

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...