Jučer i prethodnu noć, širom evropskog kontinenta odigrane su prve nogometne utakmice, prvog kola Evropske lige.

Zaria - Sarajevo 4

Bosnu i Hercegovinu ove godine u ovom takmičenju predstavljaju tri kluba: FK Željezničar, FK Sarajevo i NK Široki Brijeg.

Široki Brijeg je na Pecari u potpunosti nadigrao Kazahstance i više nego zasluženo slavio s 2:0.
Pobjeda “Plavo-bijelih” mogla je, s obzirom na prikazano, biti i uvjerljivija, no, nema ni najmanje mjesta bilo kakvom nezadovoljstvu, jer i igra koju su prikazali Sablićevi izabranici apsolutno ostavlja vrata optimizmu i gledanju s punim pravom na prolaz u drugo pretkolo Evropske lige.

Na stadionu Grbavica, domaćin fudbalski klub Željezničar, po prikazanoj igri više nego zasluženo odnio je minimalnu, ali vrijednu pobjedu pred revanš protiv crnogorskog kluba Zeta iz Golubovica.

https://www.youtube.com/watch?v=fTxWRYzTd9c

Izabranici Mehmeda Janjoša (FK Sarajevo) poraženi su od FC Zaria Balti (Moldavija), a izuzetno vrijedan gol na gostujućem terenu postigao je Marko Mihojević. Utakmica je završena rezultatom 2:1.

Po svemu prikazanom, što možete vidjeti i na kraćem snimku, FK Sarajevo zaista može samo da žali za propuštenim prilikama.

Ostvareni rezultati na sinošnjim utakmicama, svima onima koji vole BH nogomet i BH klubove sa pravom daju nadu da će u naredno, drugo pretkolo, plasirati se sva tri predstavnika naše domovine.

(Zvornički.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *