Udar groma zapalio elektrovodove, vatrogasci i uposelnici elektrodistribucije spriječili požar na kući

Olujno nevrijeme praćeno gradom koje je prije dvije noći pogodilo Zvornik pričinilo je velike štete koje se još uvijek zbrajaju. Prema izvještajima nadležnih službi nije bilo većih šteta na stambenim objektima.

U naselju Snagovo grom je udario u blizini porodične kuće, što je izazvalo varničenje elektrovoda. Brzom intervencijom vatrogasaca i elektrodistribucije Zvornik spriječen je požar i materijalna šteta na objektu.

U naselju Meterize od posljedica nevremena palo je drvo na put Zvornik – Karakaj, zbog čega je saobraćaj obavljan naizmjenično do dolaska nadležnih službi kada je put očišćen, a saobraćaj normalizovan.

Olujno nevrijeme protutnjalo ove noći Zvornikom, vidljive štete na poljoprivrednim usijevima, nestanak električne energije u naseljima pored Drine, sabiraju se nastale štete... (FOTO)

Jako olujno nevrijeme koje je sinoć zahvatilo Podrinje, prouzurokovalo je kvarove na tri 35 kilovoltne trafo stanice na području Zvornika. Kratko vrijeme van sistema su bile TS 35/10 kV “Karakaj“, zatim TS 35/10 kV „Branjevo“ i TS 35/10 kV „Kozluk“, kao i nekoliko dalekovoda. Brzom intervencijom radnika „Elektro-Bijeljine“ na terenu kvarovi su otklonjeni i tokom večernjih sati u sistem distribucije električne energije su skoro u punom obimu vraćene pomenute trafo stanice.

Radnici ,,Elektro-Bijeljine“ bili su na visini zadatka i velikim naporima uspjeli su da veoma brzo otklone sve kvarove, a tokom prethodnog dana otklonjeni su i kvarovai prouzrokovani padom stabla i drveća na elektrovodove.

Udar groma zapalio elektrovodove, vatrogasci i uposelnici elektrodistribucije spriječili požar na kući

Iz kompanije ”Elektro-Bijeljina” apeluju na svoje korisnike da nestanak električne energije odmah prijave nakon prekida snadbijevanja električnom energijom, kako bi mogli na vrijeme intervenisati.

InfoBirač

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *