Udruženje građana Divič pravi je primjer aktivne i zdrave nevladine organizacije koja radi u interesu zajednice iz koje dolazi. Nedavno smo pisali o urađenoj rasvjeti u ovom mjestu.

Ministar Ramić posjetio Križeviće i Divič
Nova rasvjeta u mjestu DivičDanas prenosimo tekst sa stranice udruženja Divičana koju koriste za detaljno informisanje svojih članova, ali i transperantan rad i utrošak prikupljenih sredstava za poboljšanje uslova života u mjestu Divič;

Projekat za uličnu rasvjetu od buruna do škole na Diviču je školski primjer kako se može i treba raditi kada se radi o projektima ove vrste. Od projektne dokumentacije do apliciranja za sredstva, od raspisivanja tendera za projekat pa do same realizacije ovog projekta trebalo je samo 8 mjeseci. Čitav projekat je koštao 20670 KM. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je učestvovalo sa 15000 KM, Zvornička gradska uprava sa 4500 KM a udruženje građana Diviča sa 1170 KM.

Divič - rasvjeta 1
Divič – nova rasvjetaKoristim priliku da se zahvalim ministru dr. Edinu Ramiću i njegovom timu na ogromnom trudu i radu koji je toliko vidljiv na terenu. Po prvi put imamo ministra koji ne samo govorom ali i djelom pokazuju da kada pravi ljudi dođu na prava mjesta rezultat postaje ne izbježan.
Zahvaljujem se potpredsjedniku manjeg BH entiteta Ramizu Salkiću na njegovoj nesebičnoj podršci povratničkoj populaciji.
Nadalje se zahvaljujem i Zvorničkoj gradskoj upravi koja je podržala ovaj projekat sa značajnim sredstvima i nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti sarađivati na projektima koji su od koristi građanima Diviča.

Divič - rasvjeta 2
Rasvjeta je još više uljepšala šetalište pored Drine

Pred nama su novi projekti, novi izazovi. Udruženje građana Divič postaje ozbiljna organizacija koja evo po ko zna koji put pokazuje da se sve može kad se hoće. Imamo podršku naša 153 člana, imamo podršku federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, imamo podršku Zvorničke gradske uprave, ostaje na nama da nastavimo ovako raditi. Pozivam sve Divičane da se učlane i da podrže rad udruženja građana Diviča.

REALIZACIJA

Projekat je realizovan u datom roku.

PROJEKAT

Projektnu dokumentaciju za uličnu rasvjetu od buruna do škole na Diviču smo odradili u decembru 2016 godine. Zatim smo aplicirali za sredstva za ovaj projekat kod federlanog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. Sredstva su nam odobrena u januaru 2017 godine da bih zatim, u februaru 2017 godine, projekat bio dogovoren sa Zvorničkom gradskom upravom. U maju 2017 je raspisan tender a evo 12 avgusta 2017 i realizovan.

(Zvornički.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *