U Zvorniku su danas podijeljeni ugovori poslodavcima i preduzetnicima kojima su odobrena sredstva po projektima Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske za 2017. godinu.

Ugovori za novih 126 radnih mjesta u Zvorniku

Direktor Zavoda za zapošljavanje Miroslav Vujičić rekao je da je ukupna odobrena vrijednost kroz projekte za grad Zvornik 600.000 KM.

– Odobrena su sredstva za 43 poslodavca sa teritorije grada Zvornika koji će zaposliti 106 lica, dok je samozapošljavanje, odnosno pokretanje biznisa odobreno za 20 lica. Ovo je za našu instituciju uvijek svečan trenutak, kada uručujemo ugovore licima koji su prošli na našim projektima. Ovaj broj nije mali i sve što radimo u Zavodu fokusirano je na smanjenje broja zaposlenih u Republici Srpskoj. Evidentan je konstantan pad broja nezaposlenih, a ovdje u Zvorniku je na evidenciji Biroa 4.500 lica, što je za oko 10 posto manje nego u istom periodu prošle godine – rekao je Vujičić.
Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović zahvalio se Zavodu za zapošljavanje na projektima kroz koje zapošljavaju lica sa evidencije nezaposlenih.

Ugovori za novih 126 radnih mjesta u Zvorniku
Ivanović, Petrović i Vujičić

– Zahvalni smo i poslodavcima koji su se odlučili da zaposle radnike kroz različite projekte, kao i licima koji pokreću poslove za samozapošljavanje i svima im želim uspjeh u radu – rekao je Ivanović.

Zapošljavanje i samozapošljavanje omogućeno je u okviru „Projekta podrške samozapošljavanju“, „Projekta podrške zapošljavanju Roma u Republici Srpskoj“, „Zajedno do posla“ „Projektu sticanje radnog iskustva mladih visoke stručne spreme u statusu pripravnika“ i „Projektu podrške zapošljavanju lica iznad 50 godina“.

Vujičić je napomenuo i da se, pored projekata u okviru kojih su danas dijeljeni ugovori, očekuje i realizacija projekta regresnog plaćanja doprinosa u privredi za 2017. godinu.

On je saopštio i da je, prateći teritorijalnu organizaciju Republike Srpske, došlo do reorganizacije samog Zavoda, odnosno formirana je Filijala Zvornik koja će sa radom početi 1. avgusta ove godine.

Jedan od potpisnika danas je i Vladan Simić kojeg smo prije nekoliko dana pominjali u  tekstu, kada je među prvim pomogao u gašenju zapaljenog automobila u Zvorniku koji je bio pred eksplozijom.

Ugovori za novih 126 radnih mjesta u Zvorniku
FOTO: Arhiv
Heroj dana: Vladan Simić

Vladan Simić će zahvaljujući ovom programu započeti privatni posao servisiranja rashladnih vitirina i klima uređaja. Kroz ovaj program Simić će pored sebe zaposliti i druge radnike kroz privrednu djelatnost jer prema njegovim riječima ovo je pravi vjetar u leđa za ljude koji započinju vlastiti posao.

Ugovori za novih 126 radnih mjesta u Zvorniku
Novi taxi prevoznik u Zvorniku Abdulah Šabanović

Abdulah Šabanović iz Planinaca će zahvaljujući ovom programu započeti posao taksi prevoznika. Prema riječima Šabanovića ova pomoć je značajna da se lakše započne posao i registruje. Bez ovog vida pomoći od strane vlasti teško bi se moglo ovako lahko ući u registraciju i započeti vlastiti posao. Rekao je Šabanović za Zvornicki.ba.
Zahvaljujući novom taxi prevozniku biće olakšano poutovanje za sve putnike od Crnog Vrha do Zvornika. Od poslodavaca najveću pomoć dobila je kompanija Jokić invest iz Zvornika.

Današnja svečanost početak je novih zaposlenja kod 43 poslodavca sa teritorije grada Zvornika koji će zaposliti 106 lica, dok će kroz program samozapošljavanja, odnosno pokretanja biznisa zaposliti za 20 lica.

(Zvornički.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *