Nakon provale džamije u Bratuncu policijski službenici Policijske uprave Zvornik stanica Bratunac pokrenuli su opsežnu istragu i akciju, pa je tako u roku od nekoliko dana uhapšen osumnjičeni koji je nakon obrade u PS Bratunac priznao izvršenje krivičnog dijela.

Uhapšen dvadesetdvogodišnjak iz Bratunca zbog teške krađe u džamiji

U nastavku prenosimo pristiglo priopćenje iz PU Zvornik:
Policijski službenici Policijske stanice Bratunac priveli su u službene prostorije lice P.M (1995) iz Bratunca, zbog postojanja osnova sumnje da je u toku noći 27/28.04.2017. godine počinio krivično djelo „Teška krađa“, na štetu vjerskog objekta džamije u Bratuncu.
Naime, lice se sumnjiči da je u toku noći 27/28.04.2017. godine, u Bratuncu, izvršio provalu u vjerski objekat džamiju, kojom prilikom je uz upotrebu fizičke snage ušao u unutrašnjost objekta, zatim pronašao drvenu kutiju iz koje je otuđio određenu količinu novca, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Preduzimajući aktivnosti na otkrivanju ovog krivičnog djela i pronalaska počionioca, policijski službenici Policijske stanice Bratunac su došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da je lice P.M. (1995) iz Bratunca izvršio navedeno krivično djelo.
Tokom kriminalističke obrade lice je u potpunosti priznalo izvršenje krivičnog djela.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na vjerske objekte i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *