Uhapšeni iz BiH tvrdio na TikToku da drži Danku (2) u podrumu, utvrđeno da je lagao

U Hadžićima, na području Kantona Sarajevo, večeras su brzom reakcijom Federalne uprave policije uhapšene tri osobe koje su tvrdile da su povezane sa nestankom dvogodišnje djevojčice iz Srbije. Utvrđeno je da je izjava bila lažna.

“Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave za tehniku uhapsila je tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže Tik Tok objavile da su povezane sa nestankom djevojčice Danke Ilić”, saopćili su.
Navode kako su pripadnici Službe za borbu protiv visoko tehnološkog kriminala identifikovali IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je uživo na Tik Toku izjavio da se djevojčica nalazi kod njega u podrumu.

Na osnovu te informacije Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine uhapsila je B. T. (2002.), M. T. (2001.) i Z. T. (1972.), obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je iznio osumnjičeni lažna.

Uhapšeni iz BiH tvrdio na TikToku da drži Danku (2) u podrumu, utvrđeno da je lagao

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine osumnjičene će u skladu sa zakonom privesti nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Akcija je sprovedena u koordiniaciji Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, NCB Interpola Beograd, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, NCB Interpola Sarajevo i Federalne Uprave policije Bosne i Hercegovine, koji su pokazali visok stepen profesionalnost i brzo reagovali na informacije dobijene od MUP-a Srbije.

Federalna uprava policije (FUP) je večeras provela munjevitu akciju lociranja i hapšenja tri osobe iz Hadžića zbog njihovih tvrdnji da su povezani sa nestankom dvogodišnje djevojčice iz Srbije. Beogradski Interpol je tražio hapšenje tri osobe sa područja Kantona Sarajevo, koje su iznijele tvrdnje da znaju gdje je nestala djevojčica te tražili 50.000 KM za otkrivanje informacija.

Nakon što su beogradske agencije prepoznale te informacije o djevojčici za kojom traje potraga već tri dana, zatražili su od BiH reakciju. Pripadnici FUP-a su stoga proveli brzu akciju prilikom čega su istražitelji Odsjeka za cyber kriminal uspješno locirali osumnjičene uz pomoć njihove IP adrese.

Danka Ilić (2) je nestala prije tri dana, u utorak popodne, dok je bila s majkom i bratom. Njena majka navodi kako se okrenula samo da donese vode sinu i da nje više nije bilo nakon što se vratila. Policija je odmah pretražila 10 kilometara oko mjesta nestanka, ali je nisu uspjeli pronaći. Dva dana su ispitivani roditelji, a otac će ići i na poligraf s obzirom na to da je majka trudna i da ne može pristupiti toj provjeri.

Vatrogasci su se večeras vratili na mjesto njenog nestanka, čiste teren i kuću ispred koje se djevojčica navodno igrala u trenutku nestanka.

(klix.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *