Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavili su, u nastavku operativne akcije “Svodna”, Republičkom tužilaštvu izvještaj protiv pet osoba zbog korupcije, potvrđeno je za Srpskainfo.

Izvještaj je podnesen protiv N.B., N.Š. i M.B. iz Prijedora, D.J. iz Novog Grada i M.R. iz Gradiške. Kako Srpskainfo saznaje ponovo je uhapšen Nemanja Barović i Mihajlo Ristić.

Izvještaj tereti osumnjičene da su od avgusta 2017. godine do jula 2019. godine na području Grada Prijedora počinili 11 krivičnih djela.

–  N.B. se sumnjiči da je u svojstvu poreskog inspektora Poreske uprave Republike Srpske počinio šest krivičnih djela i to tri primanje mita i tri zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja – kažu u policiji.

U 2019. godini zapečaćena 371 radnja, od toga 41 u Zvorniku
FOTO: Ilustracija

M.R. se sumnjiči da je usvojstvu poreskog inspektora Poreske uprave RS počinio dva krivična djela i to primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

– N.Š., M.B. i D.J. se sumnjiče za davanje mita – rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Akcija „Svodna“ usmjerena je na otkrivanje koruptivnih krivičnih djela, a policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS nastaviće i u narednom periodu aktivnosti na otkrivanju ovih krivičnih djela.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da prijave krivična djela korupcije, kako bi se izvršioci navedenih krivičnih djela procesuirali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *