Osnovni sud u Zvorniku: Zbog krivičnog djela "Polna zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina" potvrđena optužnica protiv muške osobe

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su u okviru operativne akcije kodnog naziva „Store 2“, 29.11.2023. godine, lišili slobode lice S.G. iz Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo kriviča djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Istog dana, po Naredbi Osnovnog suda Zvornik, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, policijski službenici su izvršili pretres lica S.G., stana, kuće, pomoćnih prostorija i putničkog motornog vozila koje isto koristi. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 248,1 g bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „spid“, 8,2 g bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „kokain“, 34,7 g zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuanu“, jednu metalnu drobilicu i jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje.

Nakon prijedloga Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina da se uhapšenom odredi jednomjesečni pritvor, nadležni Sud u Zvorniku je prihvatio prijedlog, a Odluku o tome prenosimo u potpunosti:

RJEŠENJE OSNOVNOG SUDA U ZVORNIKU O ODREĐIVANJE PRITVORA OSUMNJIČENOM S.G.

            Rješenjem Osnovnog suda u Zvorniku od 01.12.2023. godine prihvaćen je Prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini za određivanje pritvora protiv lica S.G., zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo -Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga- iz člana 207. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske i krivično djelo -Omogućavanje uživanja opojnih droga- iz člana 208. stav 1. istog zakona.

            Protiv osumnjičenog lica određen je pritvor u trajanju od mjesec dana, shodno odredbi člana 197. stav 1. tačka b) i v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

            Preduzimanjem radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica”  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *