Lopovi koji su prethodnih dana i mjeseci u bratunačkom naselju Voljavica opljačkali najmanje dvije porodične kuće, privedeni su licu pravde. Iz Policijske uprave Zvornik potvrdili su ovu informaciju, kao i da je dobar dio ukradenih stvari pronađen kod uhapšenih. Radi se o licima koja su od ranije poznata sigurnosnim organima zbog sličnih djela. U pristiglom saopštenju iz Policijske uprave Zvornik navedeno je:

Uhvaćeni lopovi koji su pljačkali porodične domove u Voljavici, počinili štetu veću od 18 hiljada maraka
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Bratunac, preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela „Teška krađa“, izvršenih na štetu fizičkih lica u mjestu Voljavica, opština Bratunac, identifikovali su i lišili slobode lica S.S. iz Bratunca i S.M. iz Srebrenice.

Naime, navedena lica se sumnjiče da su 08/09.05.2020. godine, izvršila provalu u porodičnu kuću oštećene koja se nalazi u mjestu Voljavica, opština Bratunac, odakle su otuđili lovačko oružje, određenu količinu novca, mobilni telefon, prenosne računare, ogrlice za pse sa punjačima i kamere, pričinivši materijalnu štetu oštećenoj u iznosu od 15.500,00 КM.

Dalje, lice S.S. se sumnjiči da je u aprilu mjesecu 2020. godine, počinilo dva krivična djela „Teška krađa“, gdje je iz porodičnih kuća i pomoćnih objekata u mjestu Voljavica, opština Bratunac, otuđilo zlatni nakit, trimere, kosačice i drugi alat.

Izvršenim pretresom objekata koje koriste osumnjičeni, pronađeni su određeni predmeti koji će poslužiti kao dokazi u postupku.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, slijedi podnošenje izvještaja za navedena krivična djela, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Pored većine stvari koje su pronađene iz posljednje krađe o kojoj smo pisali prije tri dana, a o čemu možete pročitati klikom OVDJE, policija je pronašla i pokradene stvari iz krađe koju su ova lica izvršila u mjesecu aprilu. Prema nezvaničnim informacijama krađu u aprilu počinilo je jedno od dva uhapšena lica jer je drugo lice nedavno izašlo iz zatvora.

(Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *