Grupi lovaca iz sekcije Roćević-Pađine, koja pripada LU „Soko” iz Кozluka kod Zvornika, pošlo je za rukom da odstrijeli šakala. Opasni predator je „pao” u lovištu ove sekcije u predjelu Simanića brda, na potezu prema Damjanovićima.

sakal padjine

– Pošto je sada vrijeme lova na predatore, a zbog pandemije virusa korona, nije se moglo loviti u većim grupama. Zbog toga je izašlo nas nekolicina lovaca, prateći prethodno sedam dana trag šakala nakon što je udavio jednu srnu – priča Milan Stjepanović-Ćepalo, dugogodišnji lovac iz Pađina.

U kasnim popodnevnim časovima lovačka grupa u kojoj su bili Miroslav Vasić, Dejan Stanojević, Milan Stjepanović i Ljubiša Ostojić našla se na lokalitetu Simanića brda iščekujući ovog predatora, koji, kako kažu lovci, veliku štetu čini u lovištu, jer uništava sitnu i plemenitu divljač.

Strpljenje i čekanje ovoj lovačkoj grupi se ubrzo isplatilo, jer se nakon izvjesnog vremena, na pristojnoj udaljenosti, pojavio šakal i lovci su brzo reagovali. Srećne ruke bio je Miroslav Vasić, lovac iz Pađina, a ovo je, inače, prvi odstrijeljeni šakal na ovom području. Lovci u priobalju Drine pretpostavljaju da je stigao iz Srbije, sa planine Gučevo.

(lovcirs.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *