Upute iz policije za ponašanje 11.jula i kolektivnu dženazu u Srebrenici

0
Memorijalni centar Potočari: Dostojanstvena dženaza kakvu zaslužuju žrtve, policija zadovoljna organizacijom (FOTO)
FOTO: Arhiv - Ilustracija

Prema dostupnim informacijama pripreme za poredstojeću kolektivnu dženazu žrtava genocida koja će se klanjati u Srebrenici 11.jula, privode se samom kraju. Ove godine zbog pandemije korona virusa, neće biti organizovanog kolektivnog prevoza za Srebrenicu iz drugih krajeva BiH i regije. Ove godine nema dozvole za posjetu djece i starijih lica Potočarima 11.jula.

Svi koji svojim automobilima stignu u memorijalni centar Potočari u Srebrenici obavezni su da se drže izrečenih mjera i propisa zdravstvenih institucija. Rastojanje od dva metra je obavezno, nošenje maske u zatvorenim prostorima, ali i slučajevima gužve i nemogućnosti držanja propisane distance, svi koji budu prisutni obavezni su slušati upute redara koji su angažovani od strane MC Potočari. Iz Policijske uprave Zvornik jutros je stiglo i saopštenje sa apelom građanima koji planiraju posjetiti Srebrenicu kojeg prenosimo u potpunosti

Štab akcije „Srebrenica 2020“ i Policijska uprava Zvornik, preduzimaju pojačane mjere bezbjednosti kako bi predstojeći komemorativni skup koji se održava 11. jula u Potočarima, protekao mirno i bezbjedno.

Apelujemo na sve građane koji planiraju da prisustvuju komemorativnom skupu i aktivnostima koje mu prethode, da poštuju Zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj kao i preporuke JZU Institut za javno zdravstvo RS, naročito u pogledu zabrane javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu, fizičke distance i korištenja zaštitnih maski.

Podsjećamo, u cilju preduzimanja neophodnih bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja komemorativnog skupa u Potočarima 11. jula, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je Naredbu o zabrani saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase za 10.7.2020. godine u vremenu od 12,00 do 22,00 časa, na sljedećim dionicama magistralnih puteva:

-MII-506 (stara oznaka M-19.2) – dionica granica RS/FBiH (Luke)-Vlasenica,
-MI-115 (stara oznaka M-19) – dionica Vlasenica-Кonjević Polje,
-MII-504 (stara oznaka R-454) – dionica Кonjević Polje-Bratunac.

Zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone za dan 11.07.2020. godine u vremenu od 00,00 do 20,00 časova, na sljedećim dionicama magistralnih i regionalnih puteva:

-MI-115 (stara oznaka M-19) – dionica Кarakaj-Vlasenica,
-MII-504 (stara oznaka R-454) – dionica Кonjević Polje-Bratunac,
-PI-5104 (stara oznaka R-453) – dionica Bratunac-Srebrenica.

Štab akcije „Srebrenica 2020“ odrediće alternativne pravce za saobraćaj teretnih vozila ukupne mase preko 3,5 t.

Obavještavamo predstavnike medijskih kuća, druge subjekte i građane, da je u cilju bezbjednog održavanja predstojećeg skupa kao i bezbjednosti svih učesnika, 11. jula na području opštine Srebrenica, zabranjena upotreba dronova.

Predstavnici medijskih kuća koji su akreditovani za praćenje događaja, dužni su na sebi imati jasno istaknutu akreditaciju.

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...