Uskoro u Malom Zvorniku – 14. „Skobaljijada i gurmanijada“

Turistička organizacija opštine Mali Zvornik i ove godine tradicionalno organizuje manifestaciju „Skobaljijada i Gurmanijada 2024” takmičenje u kuvanju gulaša na lovački način, čorbastog pasulja i riblje čorbe, kao i takmičenje u pecanju skobalja. Četrnaesta (XIV) malozvornička manifestacija održava se na šetalištu pored Drine, u subotu, 8. juna 2024. godine.

Manifestacija je i humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva idu kao pomoć u lečenju Igora Brkića iz Crnče, kraj Ljubovije, koji se suočava sa teškom bolešću i trenutno je na lečenju u Turskoj.

Pored takmičenja tu su i zanimljive igre, bogat kulturno-umetnički program, koncert Aleksandre Saške Padrov i animatori za najmlađe.

Adresa organizatora, Turističke organizacije opštine Mali Zvornik, je: Ribarska 21. 15318 Mali Zvornik

e-mail: [email protected]

Kontakt telefon: +381/15 471 477

„Škobaljijada i gurmanijada” je manifestacija čiji pokrovitelj je četrnaestu godinu zaredom opština Mali Zvornik, a promociju i poslove organizacije takmičenja i kulturno-umetničkog programa obavljaju Turistička organizacija opštine Mali Zvornik, potom: Klub sportskih ribolovaca „Drinsko jezero”, Biblioteka „17. septembar”, Srednja škola Mali Zvornik, Sportski savez „Drina” Mali Zvornik, Lovačko udruženje „Crni vrh”, Udruženja „Mina i Andrej”, „Udruženje žena Malog Zvornika”, Udruženje žena „Nezaborav” i JKP „Drina” Mali Zvornik, uz podršku sponzora i darodavaca, firmi i pojedinaca.

Vukašin Đokić, Davor Janjušić i Miodrag Simić najbolji na takmičenju "Skobaljijada" Mali Zvornik 2023 (FOTO)
FOTO: Arhiv

Kotizacija po takmičaru ukinuta je odlukom pokrovitelja manifestacije, od 2016. godine. Svaki takmičar, uz fond vrednih nagrada, imao je obezbeđen doručak, flašu vode, ručak i takmičarsku majicu. Takmičenje je pojedinačno i odvija se u atmosferi potpune regularnosti, uz nadzor sudija Kluba sportskih ribolovaca „Drinsko jezero” iz Malog Zvornika. I na Gurmanijadi, učešće je besplatno. Organizator obezbeđuje drva za kotlić, a materijal za kuvanje donose učesnici u ekipnom takmičenju. Svaka ekipa zvanično broji tri člana.

💻 Izvori: Mali Zvornik info / Turistička organizacija opštine Mali Zvornik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *