Gradonačelnik grada Zvornik Zoran Stevanović i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije Nenad Popović razgovarali su o saradnji i realizaciji zajedničkih razvojnih projekata između pograničnih opština iz Srbije i BiH.

Uskoro zajednički razvojni projekti prekodrinskih gradova i opština

Sastanku sa ministrom prisustvovali su i predsjednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić i načelnik opštine Osmaci Ljubo Petrović.
Ministar Popović je istakao da je ekonomija ključna za razvoj odnosa Srbije i Republike Srpske , kao i da Beograd i Banjaluka treba da jačaju specijalne i paralelne veze u svim oblastima. Popović je posebno naglasio značaj prekogranične saradnje između opština u Srbiji i Republici Srpskoj. Popović je istakao da RS nikada nije imala veću podršku od Srbije nego danas, a da je to rezultat zajedničkih napora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika RS Milorada Dodika, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije.

Gradonačelnik Stevanović smatra da je ekonomska saradnja prioritet za građane ovih opština:“Lokalne samouprave će učiniti sve iz svojih nadležnosti da pomenuta saradnja bude što efikasnija i uspješnija“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *