Uspjeh gimnastičarki zvorničkog „Poleta“ na školskom takmičenju 

Članice gimnastičkog kluba „Polet“ iz Zvornika ostvarile su izvanredan uspjeh na regionalnom školskom takmičenju, koje je održano u četvrtak, 11. aprila u sali Osnovne škole „Vuk Karadžić“ na Branjevu. 

Nastupajući za svoje osnovne škole u tri discipline, i to parter, greda i preskok, naše djevojčice su osvojile 14 medalja i ostvarile pravo da učestvuju na Republičkom takmičenju, koje će se održati u maju u Banjaluci.  

Na parteru od I do V razreda Teodora Janković osvojila je prvo mjesto, Teodora Đurić drugo i Katarina Đukanović treće mjesto, dok na gredi Teodora Janković zauzima prvo mjesto. Na preskoku prvo mjesto osvojila je Una Gajić, Anđela Bećarević treće. 

U kategoriji djevojčica od VI do IX razreda na parteru Lena Subotić osvojila je prvo, Ivona Janjić drugo, a Helena Milić treće mjesto. Na gredi Nina Mirković zauzela je prvo mjesto, Jovana Pajić drugo, Helena Milić bila je treća. Na preskoku Lena Subotić bila je druga, a Ivona Janjić treća. 

Gimnastički klub „Polet“ osnovan je 2016. godine i okuplja djevojčice i dječake uzrasta od 5 do 18 godina i jedan je od 10 klubova koji su aktivni u Republici Srpskoj. Svake godine na takmičenjima djeca iz Zvornika ostvare zavidan uspjeh i kući donesu brojne medalje. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *