Uspjeh mlade Zvorničanke u Austriji

U austrijskom gradu Radštatu održana je ceremonija zvanične promocije Alme Mansberger koja je postavljena na čelo Obrazovnog centra za odrasle u Radštatu. Ona je obećala da će da unese novine u rad Centra te da će imati inovativni pristup kada je riječ o obrazovanju.

Ovo je veliki uspjeh za Almu, rođenu u Zvorniku, a koja je tokom ratnih godina sa roditeljima došla u Austriju. Ona je, u međuvremenu, bila i predavač dok je studirala, a danas je majka troje djece.

„Još kao dijete, obrazovanje sam vidjela kao jedini izlaz iz svoje lične situacije“, prisjeća se Mansberger. Sa ovim ličnim iskustvom i velikom motivacijom, ona nastoji da stvori širok spektar obrazovnih mogućnosti za različite ciljne grupe, bez obzira na finansijsku situaciju učesnika u programu.

Alma Mansebrger smatra da je neophodno uključiti stanovništvo u osmišljavanje programa i tema Centra.

„Bila bih srećna kada bi ljudi iz Radštata došli kod mene i aktivno se uključili u izradu godišnjeg plana“, objašnjava Mansberger. Ovaj zajednički pristup obećava raznovrsnu obrazovnu ponudu.

Gradonačelnica Katarina Promeger takođe je zadovoljna novim zamahom u obrazovanju odraslih:

“Zadovoljna sam što sa novom menadžerkom obrazovnog centra Almom Mansberger ponovo možemo da ponudimo ljudima iz Radštata mnogo u obrazovnom centru.“

Pozitivni komentari i posjećenost njenih predavanja svakako garantuju uspješan mandat za Almu Mansberger.

(Nezavisne.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *