Uspješnom akcijom lovočuvara i policije razbijena organizovana mreža krivolovaca

Višemjesečno praćenje lica Zoran I. koje se bavilo lovokrađom napokon je okončano uspješnim presjecanjem cijele mreže uvezane u ovu nezakonitu radnju.

Naime, 8. maja u ranim jutarnjim satima navedeno lice je privremeno uspjelo umaći lovočuvarskoj službi sa oružjem i motornim vozilom, bježeći u pravcu grada jatacima koji su ga naoružali, jer isti nije posjedovao vatreno oružje na svoje ime. Koristeći prednost od nekoliko minuta ispred lovočuvarske službe lovokradica se oslobodio oružja koje je koristio za nezakonite radnje, ali detaljnom pretragom terena i praćenjem pomoću senzorskih kamera i snimaka iz vazduha uz pomoć drona opremljenog najsavremenijom kamerom lovočuvarska služba je veoma brzo pronašla odbačeno naoružanje.

Tokom cijelog postupka saradnja i podrška od strane Policijske stanice Teslić je bila na najvišem nivou, pa su upravo pripadnici navede stanice izvršili uviđaj na terenu i uz prikupljene biološke tragove počinioca i dokaznog materijala nastavili daljnju istragu. Na licu mjesta su pronađene dvije puške, jedna kalibra 7,9 mm i druga malokalibarska puška, a obadvije su bile opremljene optičkim nišanima.

Tokom pretresa objekata koje je koristilo navedeno lice zaplijenjena je još jedna nelegalna puška, optički nišan, municija, rogovlje srndaća, kao i meso divljači, odnosno meso divlje svinje, srneće meso, kao i meso zeca, a sve navedeno je izuzeto po nalogu tužioca i čuvaće se do okončanja postupka.

Izuzetan rad i angažovanost lovočuvarske službe na terenu zaslužuje sve pohvale kao i podrška od strane MUP Republike Srpske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *