Vatra progutala pomoćni objekat na području Snagova, kiša spriječila potpunu katastrofu (FOTO+VIDEO)

Požar je prethodnog dana buknuo i na području zvorničke mjesne zajednice Snagov, a u toku noći je došao i do porodičnih domova u zaseoku Marčići. Vatrogasne ekipe PVJ Zvornik stigle su na mjesto požara i započele borbu, a vatra je progutala jedan pomoćno objekat u Marčićima kako nam je rekao jedan od mještana koji je pomagao vatrogascima u borbi sa vatrenom stihijom.

Kiša koja je počela iza ponoći zaustavila je širenje požara i u potpunosti ugasila vatru. Danas vrijeme osjetno bolje i povoljnije.

Nakon burne i vjetrovite noći, situacija se smirila. Kiša je očistila atmosferu od čestica prašine i pijeska. Zahladnilo je uz znatno zdravije i primjerenije vrijeme za početak aprila. Do kraja dana zadržava se nestabilno vrijeme uz još poneki lokalni nalet kiše i vjetra. Glavnina toga je iza nas.

S

Od sutra i uopšteno u drugom dijelu ove sedmice postepeni povratak sunčanijeg i sve toplijeg vremena. Prema vikendu ponovo ljetne temperature. Ono što je najbitnije, ulazimo u mirniji period bez jakih vjetrova, tako da od sutra svi mogu odahnuti.

S

(zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *