Manifestacija Zvorničko ljeto zvanično počinje danas u 11 sati  otvaranjem Kulise na gradskoj plaži u Zvorniku koja je rad zvorničkih umjetnika.

Večerašnji koncert Zorice Brunclik otvara manifestaciju "Zvorničko ljeto"
Koncert u Beogradu

Veliki koncert Zorice Brunclik biće ono “pravo” otvaranje koje mnogi isčekuju sa nestrpljenjem. Prema najavi organizatora koncert na obali gradske plaže u Zvornjiku trebao bi započeti od 21 sat, 2.augusta srijeda veče.

U nastavku procitajte biografiju Zorice Brunclik i pogledajte i poslušajte neke od najvećih hitova koje izvodi ova pjevačica;

https://www.youtube.com/watch?v=pp6gCPQQDNU

Zorica Brunclik je jedna od najtiražnijih pevačica sa prostora bivše Jugoslavije. Rođena je 29. juna 1955. godine u Beogradu kao najstarija i jedina ćerka, a ima i tri mlađa brata. Pošto su se roditelji vrlo brzo razveli, detinjstvo je provodila kod majke u Smederevu gde je siromašno živela i kod očeve familije u Beogradu gde je imala sve što je želela.
Otac joj je poreklom Slovak. Međutim, kada je krenula u školu, majka joj je zabranila da ide kod oca koji ju je i dovodio samo da bi napakostio bivšoj supruzi. Bila je odličan đak i rado je pomagala drugarima pa ju je tako zapazio pevač Bora Spužić Kvaka sa čijom je ćerkom Zorica radila domaće zadatke. Savetovao ju je da se više ne muči, već da počne da se bavi muzikom.

Odveo ju je u Beogradsku estradu gde ju je bend braće Karić, Plava zvezda, angažovao kao pevačicu. Uporedo sa građenjem muzičke karijere, završila je kurs ikebane u Aranžerskoj školi, a kasnije i Ekonomski fakultet u Nišu. Sa nepunih 18 godina, Zorica je rodila ćerku Mariju, a otac je čovek koji nije želeo da je oženi. Pošto je već imao verenicu, dete nije nastavio da viđa.

https://www.youtube.com/watch?v=exE8pg-vxMM

Prvi put se udala za šefa orkestra sa kojim je nastupala, harmonikaša Zorana Tutića. Dobili su sina Đorđa, ali su se brzo razveli. Ni u drugom braku sa harmonikašem Ljubom Kešeljem nije imala sreće. Rodila je ćerku Miljanu, ali otac nije želeo da je prizna i nisu u kontaktu od njene šeste godine. 1980. godine je upoznala magistra harmonike Miroljuba Aranđelovića Kemiša za koga se udala 5 godina kasnije.

Večerašnji koncert Zorice Brunclik otvara manifestaciju "Zvorničko ljeto"

Imaju ćerku Zlatu, a on je dao svoje prezime Zoričinim ćerkama koje očevi nisu priznali. Javnost ju je osudila i smatrala krivom za rasturanje Kemišovog braka sa pevačicom Vesnom Zmijanac, ali Zorica tvrdi da su se oni mnogo ranije razveli.

Bila je u rukovodstvu JUL-a (Jugoslovenske levice) zbog čega je nakon 5. oktobra 2000. godine doživela blokadu i medijsku izolaciju. Napravila je dvogodišnju pauzu, a prijatelji i kolege su joj okrenuli leđa i naneli uvrede zbog čega je neke i tužila. 2010. godine je učestvovala u drugoj sezoni rijaliti programa „Farma“ gde je, kao i ostali takmičari, imala žučne rasprave sa pobednikom, pevačem Milošem Bojanićem.

https://www.youtube.com/watch?v=mOmpMCTDh08

Bila je i deo stručnog žirija u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“. 2015. godine sa suprugom je gostovala u rijaliti šou program „Parovi“.

Osim po hitovima, prepoznatljiva je po dugačkoj kosi koju farba u roze boju i po specifičnom stajlingu koji se, takođe, odlikuje jarkim bojama, a za koji je zadužena najmlađa ćerka Zlata koja je modna blogerka. Muzičku karijeru je počela nastupajući u kafanama i restoranima, a u jednom od njih je upoznala kompozitora Novicu Uroševića sa kim će nastaviti saradnju. 1974. godine je za PGP RTS snimila ploču sa pesmom „Ne daj da nas rastave“ koja je prodata u 300.000 primeraka.

Iste godine je objavila pesmu „Jedna ljubav ne postoji više“. Njena popularnost je išla uzlaznom putanjom, a pesme su bile veoma slušane.

1976. godine u izdanju PGP RTS-a je izašao prvi Zoričin album pod nazivom „Ne daj da nas rastave“ sa pesmama: Ne daj da nas rastave, Jedna ljubav ne postoji više, Ja sam žena koja čeka, Venac ljubavi, Povedi me na venčanje, Donela te sreća meni, Sinoć ja i moja kona, Čuvam ovce kraj zelene jove, Zvoni zvonce, I dođi, lolo, Berem grozđe, biram tamnjaniku, Pošla rumena na vodu, Došao je čovek pravi, A ljubav u nama živi.

https://www.youtube.com/watch?v=qaA-HWajJkY

1977. godine je objavila singlove: Gde si bio dok su tekle suze, Lađa sreće, Juče znanci, danas stranci, a sa pesmom „Život si mi odneo sa sobom“ je nastupila na festivalu Hit leta.

1978. godine je snimila album „Aj, mene majka jednu ima“ sa izvornim narodnim pesmama: Aj, mene majka jednu ima, Oj, javore, javore, Okreni se niz đul baštu, Dođi, dragi, doveče na prelo, Ništa lepše od naše seljanke, Bosioče moj zeleni, Šta sve može ašik da učini (duet sa Novicom Negovanovićem), Znaš li, dragi, onu šljivu ranku (duet sa Predragom Gojkovićem Cunetom), Ajde, Jano, kolo da igramo, Jutros rano u sokaku (duet sa Petrom Tanasijevićem), Kćeri moja, kome da te dam (duet sa Novicom Urosevićem), Oj, đevojko, đe si ruže brala (duet sa Borom Drljačom). Takođe je objavila singlove: „Poljupci su tvoji ostavili traga“ i „Srce moje bolno“. Pesmu „Kad uđeš u moj dom“ je otpevala na festivalu Ilidža, a pesmu „Ćuti, ja te molim“ je izvela na Hit paradi.

1979. godine je objavila album „Između mene i tebe“ sa pesmama: Nova ljubav, a poznanstvo staro, Ne postoji čovek tebe da zameni, Znaš li da te neko čeka, Rođeni smo jedno za drugo, Jača sam od bola, Pevam danju, pevam noću i splet narodnih pesama sa Cunetom Gojkovićem u trajanju od 12 minuta koji obuhvata pesme: Na planincah, Lepe li su, nano, Gružanke devojke, Lepe ti je Zagorje zelene, Gajtano, mori, mome, Aj, gradim kulu, Na srce mi leži, Poljem se vije, Kafu mi, draga, ispeci, Daj mi, Mare, da te ja poljubim, Rekla nana da mi daš. Nakon toga je snimila još jedan album pod nazivom „Tri noći ljubavi“ sa pesmama: Devojačka pesma, Budi dobar prema meni, Još si moja nesanica, Dva srca da imaš za mene bi dao, Tri noći ljubavi, Ti si moje najmilije, Da li si i sada još onako lep, Tecite, suze moje.

1980. godine je izdala 2 albuma. Prvi je „Odakle si, sele“ sa pesmama: Odakle si, sele, Sadila Jana, Ova moja maramica rozna, Poljem se vija, Cano, mlada nevesto, Bisenija, kćeri najmilija, Raširi ruke, majko stara, Od poljupca ne gine se, nano, Vrati se u moj zagrljaj, Volim te sve više, Oj, Zorice, moja jedinice. Drugi album ima naziv „Ako te poljubim“ i pesme: Ponekad sreća okrene leđa, Što me vraćaš nesrećnima, Ja te grlim prvi put, Šta će ruke moje na ramenu tvom, Ako te poljubim, Ko je koga prevario, Čije ime nosiš, Ne prekidaj ljubav, Pozovi me ako si usamljen, Sreća su i tuga, dva najbolja druga. Mlada Zorica Brunclik (1980)

 

1981. godine je snimila album „Pahuljica“ sa pesmama: Plava ljubičica, Prenesi me preko praga, Nađi drugu nek’ te čeka, Ruka u ruci, srce u srcu, Veruj meni i poljupcu mom, Bela bluza, Pahuljica, Domovino, volim tvoja polja, Najdraži i jedini moj, Samoća je od bolesti teža.

Večerašnji koncert Zorice Brunclik otvara manifestaciju "Zvorničko ljeto"

1982. godine je objavila album „Radosti moja“ sa pesmama: A tebe nema, Nit’ me voliš, nit’ me drugom daješ, Moj Dragane, šeprtljo, Strah me noćas, Bio si moj a sada si njen, Smatraj me zauvek svojom, Jedna međa a dve njive, Izabranik moga srca, Preboleću, Radosti moja. Sa pesmom „A tebe nema“ je imala zapažen nastup u četvrtom filmu Žikine dinastije čiji je naziv: „Kakav deda takav unuk“. Iste godine je sa Ljubom Kešeljem izdala album na kome je ona otpevala pesme: Da li si sada još onako lep, Tri noći ljubavi, Devojačka pesma, Dva srca da imaš, a Ljuba: Svud se dičim što na baba ličim, Žena prijatelja mog, Kako da te sutra zovem, Ženo, ptico lutalico.

Na Hit paradi je učestvovala sa pesmom „Plava ljubičica“. 1983. godine je snimila album „Ti si moja najslađa bol“ sa pesmama: Imam ludu želju, Ti si moja najslađa bol, Dođi pre svitanja, Nema meni života bez tebe, Ne budi tužna, drugarice moja, Ti mi ne izlaziš iz glave, Biće bolje, Oko čamparasto, Isplači se, mila, Ja sam vatra, ja sam žar.

1984. godine je poslednji put sarađivala sa Ljubom Kešeljem i objavila je album „Uteši me“ sa pesmama: Pesma o momku mom, Uteši me, Sanjala sam, Priđi bliže, momče, meni, Učini nešto za nas dvoje, Jova vragolan, Đurđevdanska igra, Pamtim te po dobru, a ne po zlu, Moj garavi lolo, Još te želim.

1985. godine je objavila prvi album u saradnji sa Kemišem čiji je naziv „Ja sam tvoja karamela“, a pesme su: Ti si mi bio sve, Otkopčano jeleče, Što ne dođeš, Srce ludo, Zašto mi srce rani, Ja sam tvoja karamela, Tebe mi, srećo, Kad bi me majka ponovo rodila, Mislila sam, ti si onaj pravi, Vojnička zakletva.

1986. godine je izdala album „Neću da te menjam“ sa pesmama: Dajte mi onu čašu, Neću da te menjam, Pevam za skitnice, Greh je mene ne voleti, Da li, da li.., Odričem se svega, On me neće, Mani se, srećo, drugih, Da mi je noćas, Što ne dođeš. Sa pesmom „Ti si mi bio sve“ je nastupila na Hit paradi.

1987. godine je snimila album „Ne dam da mi lome krila“ sa pesmama: Otvori se, zemljo, Da mogu da zaboravim, Ne dam da mi lome krila, To znam samo ja, Još te nisam prebolela, Tebe mi nije dosta, Majke mi, Umorila se moja duša, Ovaj život za mene ne važi, Pusti me.

1988. godine je objavila album „Muke moje“ sa pesmama: Muke moje, Majko, gde je on, Nije ovo život, Opa, cupa, Nosiš me na duši, Ne imao sreće, Ostavljena žena, Ljubav je igra, Ne pitajte koliko košta, Ne dam dušu da greše. Takođe se pojavila u komediji „Špijun u štiklama“ u kojoj je glumila estradnu zvezdu. Na festivalu Ilidža je otpevala pesmu „Ne imao sreće“.

1989. godine je izdala album „Eh, da je sreće“ sa pesmama: Eh, da je sreće, Šta je život, majko, Eh, da nisam žena, Osmehni se srećo, Đurđevdan, Evo, zora je, Ej, čašo razbijena, Bol sam bolovala, Nisu moje suze vino, Misliš li na mene.1990. godine album „Rođeni jedno za drugo“ sa pesmama: Evo, već je Božić, Rođeni jedno za drugo, Avlije, avlije, Kako ti je, kako živiš (duet sa Šabanom Šaulićem), Svadba je, Trista žutih dukata, Medeno moje, Uvek sam na tvojoj strani, Bojim se za tebe, Samo ti spavaj. Nastupila je na festivalu MESAM sa pesmom „Evo, već je Božić“, a na Šumadijskom saboru je pobedila sa pesmom „Ja znam“. U Domu sindikata je održala solistički koncert povodom 15 godina umetničkog rada.

1992. godine album „Ja znam“ sa pesmama: Ja znam, Ubile me oči zelene, Kašikica, Ni jedna tuga nije ista, Pitaj srce moje, Ej, čija frula (sa Narodnim orkestarom RTB), Moja ljubavi, Srce bi me izdalo, Zbogom, moja ljubavi, Ne može se ništa sakriti, Ne daj da nas rastave, Mnogo sreće. Učestvovala je na MESAM-u sa pesmom „Sve je ljubav“ i na Šumadijskom saboru sa pesmom „Ubile me oči zelene“.

1993. godine album „Branili su našu ljubav“ sa pesmama: Branili su našu ljubav, Čuješ li me, majko Jovanova, Veliki grad, Za tobom umirem, Dođi u moje noći, Zaklela se riba, Sve je ljubav, Bol me ubi, Na kestenu starom, Jedan je život samo, Lipe cvatu. Na Moravskim biserima je izvela pesmu „Veliki grad“, a na Šumadijskom saboru pesmu „Na kestenu starom“.

https://www.youtube.com/watch?v=8hfNNifkj-s

1994. godine se pojavila na dva festivala: Moravskim biserima sa pesmom „Tako je kod Srba“ i na Šumadijskom saboru sa pesmom „Niko nije rođen da bude sam“.

1995. godine album „Kada bi me pitali“ sa pesmama: Kada bi me pitali, Bože, Bože, Što se mala uobrazi, Tamo gde si ti (duet sa Luisom), Zašto je…, Ovo je noć, Ej, sokole, Ne skrivaj sunce, Niko nije rođen da bude sam, Tako je kod Srba, Hoću da budem lepa za tebe, Kako da živim bez tebe. Održala je koncert u Sava centru kako bi proslavila 20 godina karijere.

1996. godine album „Kad procvetaju zumbuli“ sa pesmama: Kad procvetaju zumbuli, Košava, Sele moja (duet sa Draganom Mirković), Da te rana zaboli, Druge oči, Odlazi ljubav, Prazna ostala mi duša, Gde nema tebe, Nemam ti…, Samo jednom voli se (duer sa Legendama), Sve što želim. Na restivalu MESAM je izvela pesmu „Prazna ostala mi duša“.

https://www.youtube.com/watch?v=C4P3NC-rLGQ&index=5&list=PL9VupTKYp5bx7pfo0fDLJm8uIzcgfJz_M

1997. godine album „Dunjo mirisna“ sa pesmama: Dunjo mirisna, Dođi da se pomirimo, Crna reka, Ostavi me samu, Tako mi moga imena, Cvetovi beli, cvetovi plavi, Najsi, najsi (duet sa Luisom), Mnogo mi je stalo do tebe, U mojoj duši tvoji tragovi, Gubila sam ja, Ode, ode ljubav ta, Bolesno mi lezi, Šta ja nemam to što ona ima (duet sa Šabanom Šaulićem).
1998. godine album „Celog života žalim za tobom“ sa pesmama: Celog života žalim za tobom, Pet minuta da mi je, Za srce si me ujeo, To je, majko, srce moje, O, da li je greh, Minus devet napolju, Ti me, Mićo, ne voleš, Ti si moja potreba, Zemlja iz moga sna, Kad bagrem zamiriše, Otkopčano jeleče.

2000. godine album „Ej, sudbino“ sa pesmama: Ej, sudbino, Jači smo od svih, Pelin pijem, Biće bolje, Zoro, budi se, Nije lako, nije, Dokle više sama, Meni treba čaša pića, Ljubav mi srce mori, Da si moj, Da me gledaju.

2002. godine album „Težak je ovaj život“ sa pesmama: Težak je ovaj život, Ti, ti, ti, Nije gotovo, Ako je i od Boga, mnogo je, Rode neverni, Šta tražiš tu, Obrni, okreni, Kraljica, Ne dam ovo malo duse, Dođi u moje noći. 2004. godine album „Rođendana dva“ sa pesmama: Rođendana dva, Sve me boli, Kupam se u mukama, Dajte pesme i meraka, Bibije, Trista dana (sa Vericom Šerifović i Snežanom Đurišić), A, šta drugo mogu, Svirajte mi pesmu laganu, Kleknula bih ja pred tobom (duet sa Južnim vetrom), Čuvaj se i pazi na sebe (sa Južnim vetrom), Čije to srce plače.

2005. godine je bila gost na albumu Halida Muslimovića „Moj brate“.

2006. godine album „Dvokrevetna soba“ sa pesmama: Dvokrevetna soba, Nano, moja nano, Zašto sve ovo mi radiš, Gradska buka, Miraz (duet sa Ljuba Aličićem), Amajlija, Punoletstvo, Pitaš li za mene ti, Dva koraka, Princeza. Sa pesmom „Dan po dan“ je učestvovala na Grandovom festivalu.

2010. godine se ponovo pojavila na Grandovom festivalu sa pesmom „Moja zakletvo“ koja je postala jedan od najvećih hitova. Objavila je dve nove pesme: „Lažem sebe da mogu bez tebe“ i „Zaplakaću i u tvoje ime“.

2013. godine je snimila duet „Danas neću plakati“ sa Acom Pejovićem.

Večerašnji koncert Zorice Brunclik otvara manifestaciju "Zvorničko ljeto"
2014. godine je objavila singl „Ko će da te voli kao ja“. 11. novembra je održala spektakularan koncert u Areni pred 20.000 ljudi. Gošća je bila pevačica Vesna Zmijanac sa kojom se Zorica dugo prepucavala preko medija. Najpopularnija pesma Sudeći po broju pregleda i slušanja na portalu YouTube, najpopularnija Zoričina pesma je “Košava” sa 5,8 miliona pregleda na datum 22.10.2015. godine (drugi youtube kanal)

https://www.youtube.com/watch?v=TP1RT3ESAfE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *