Veliko nevrijeme zahvatilo Srbiju: Vodena bujica odnijela most, a oko 40 domaćinstava je poplavljeno

U dijelu opštine Svrljig u Srbiji proglašena je vanredna situacija zbog obilnih kiša, koje su dovele do izlivanja bujičnih potoka.

Bujica je odnijela pješački most, a oko 40 domaćinstava je poplavljeno, te je jedna osoba evakuisana, ali se, srećom, situacija smiruje i opada nivo vode na kritičnom dijelu.

Poplave su, kako javlja RTS, ugrozile oko 100 kuća u Svrljigu, od kojih je najugroženije oko 40 u naseljima Jelašje i Rosulja.

Osim podruma i prizemlja kuća, poplavljeni su i pomoćni objekti, bašte i plastenici.

Načelnik Sektora za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović rekao je da se situacija smiruje, i da opada nivo vode na kritičnom dijelu.

“Pripadnici Sektora za vanredne situacije su na terenu, gdje prate stanje vodostaja potoka, koji je za sada u opadanju, i pomažu lokalnom stanovništvu na crpljenju vode”, navodi MUP.

Ranije danas, pripadnici Sektora za vanredne situacije sa Specijalističkim timom za spasavanje i rad na vodi evakuisali su jednu osobu i domaće životinje iz naselja gdje se izlio Pravački potok.

Sve snage zaštite i spasavanja su na terenu i JKP Svrljig preventivno puni džakove pijeskom, radi zaštite bedema na Lukovičkom potoku, prenosi RTS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *