Ulicama Zvornika u petak u poslepodnevnim satima prošetali su maturanti još jedne generacije osnovaca koji su završili svoje osnovno obrazovanja.

Veljko Sandić učenik generacije Osnvone škole Sveti Sava u Zvorniku prodefilovao gradom sa ostalim maturantima iz svoje škole

Maturska zabava maturanata OŠ” Sveti Sava” koji su svoje obrazovanje završili školske 2016/17. godine počela je svečanim defileom kroz glavnu gradsku do svoje škole , gdje su nastavili svoje druženje i proslavili matursko veče.
Direktor škole Radomir Petrović je rekao da od 133 učenika koji su završili svoje redovno devetogodišnje obrazovanje, njih 19 vukovaca, dok je učenik generacije Veljko Sandić.

Veljko Sandić učenik generacije Osnvone škole Sveti Sava u Zvorniku prodefilovao gradom sa ostalim maturantima iz svoje škole Veljko Sandić učenik generacije Osnvone škole Sveti Sava u Zvorniku prodefilovao gradom sa ostalim maturantima iz svoje škole

Kada je u pitanju upis u prvi razred OŠ “ Sveti Sava” Petrović kaže da je on završen i da je upisano 5 odeljenja podnosno 126 učenika, što je jedno odeljenje manje u odnosu na prošlu godinu.
U područna odeljenja OŠ “ Sveti Sava “ ukupno su upisana 22 prvačića, od toga u odeljenju Divič- šest učenika, Liplje – četiri , Kula grad – dva i Snagovo – 10 učenika. Petrović kaže da je povećan broj upisanih učenika jedino u područno odeljenje u Snagovu gdje je prošle godine upisano pet učenika.

Direktor zvorničke osnovne škole ističe da se školska godina za ostale učenike završava 20 juna, nakon čega treba da počne dugo očekivana adaptacija objekata škole.

(radioosvit)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *