U povodu nastupajućeg Kurban bajrama, sinoć je u prostorijama Doma omladine u Zvorniku, održana “Bajramska akademija”, u organizaciji MIZ Zvornik. 

Bajram akademija Zvornik 1
U prepunoj sali svi gosti mogli su uživati u izvođenjima prelijepih ilahija i kasida, učenju Kur’ana, kao i zapjevati uz predivne sevdalinke iz naše domovine.

Organizator se potrudio da ove godine pozove i veliki broj gostiju, pa su tako svojim učešćem ovogodišnju Akademiju obogatili gosti iz MIZ Banovići, kao i djeca iz Dječijeg dnevnog centra EMMAUS – Zvornik.

Pored njih, nastupali su i VIS “Merak” iz Sapne, kao i hor MIZ Zvornik.

Ispred organizatora obratio se predsjednik MIZ Zvornik, prof. Mustafa Muharemović koji je svima uputio iskrene bajramske čestitke, a isto učinio je i predsjednik Skupštine grada g-din Mersad Mehmedović.

Kurban bajram MIZ Zvornik
Posebnu čestitku uputio je gradonačelnik Zoran Stevanović, koji je svim građanima Zvornika čestitao nastupajuće blagdan, a pored toga pozvao sve na još više uzajamnog poštivanja, sloge i zajedništva.

Bajramska akademija Zoran Stevanovic

Kako je to sinoć sve izgledalo, donosimo Vam u našoj polusatnoj video reportaži.

Napominjemo, Kurban bajram ove godine nastupa u petak, 1. septembra, a u okviru Rijaseta IZ Bosne i Hercegovine, klanjat će se u svim džamija sa početkom u 06:47 minuta.

(Zvornički.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *