Bijeljinski pekar Njego Zagorac danas se odlučio na nesvakidašnji potez – sugrađanima je poklanjao hljeb, jer drugo rješenje nije imao, pošto je Gradski štab za vanredne situacije dozvolio proizvodnju peciva, ali ne i njihovu prodaju.

On je jutros otvorio šaltersku prodaju svojih proizvoda, a kada su mušterije došle, pojavila se komunalna policija, zbog čega se na kraju morao odlučiti na ovakav postupak.

“Dozvolili su nam proizvodnju i pustio sam šalter da kupe hljeb. Zašto mi nisu zatvorili skroz, već su dozvolili jedno, a ne drugo”, pita Zagorac.

Komunalnu policiju je, dodaje, uveo u proizvodni  pogon i pokazao koliko je napečeno hljeba.

“Kako da prodam taj hljeb? Demonstrativno sam izašao ispred sa punim gajbama hljeba i poklanjao ljudima koji su se zadesili tu. Masa ljudi je čekala da kupi hljeb”, kaže Zagorac za InfoBijeljina.

Iz komunalne policije kažu da se naredbe moraju poštovati.

“Jučerašnjom odlukom zabranjena je prodaja, a određeni broj pekara jutros je bio otvoren i prodavao proizvode.  Dozvoljena je proizvodnja, ali ne i prodaja. Zakon je jasan i naredbe se moraju poštovati. Inspektori i komunalni policajci su od 8 sati na terenu i kontrolišu sprovođenje naredbi”, ističu iz Komunalne policije.

Podsjetimo, Mićo Mićić, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, najavio je juče da će danas biti zabranjen rad svim privrednim subjektima, osim dežurnim apotekama, proizvođačima hljeba i peciva i prodavnicama pogrebne opreme, a da će policijski čas trajati od danas u 12:00 časova do ponedjeljka u 05:00 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *