Više od stotinu ilegalnih migranata otkriveno na području Malog Zvornika, Loznice, Ljubovije i Banja Koviljače

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) prisutni su i sprovodiće kontrole i preduzimati mere na teritoriji Malog Zvornika, Ljubovije, Loznice i Banje Koviljače sve dokle se kanali krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija ne preseku, izjavio je prethodnog dana Branislav Šalipurević, rukovodilac Štaba za suzbijanje iregularnih migracija u Malom Zvorniku, navodi se na sajtu MUP-a Srbije.

Šalipurević je objasnio da je štab u Malom Zvorniku formiran po naređenju ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i da su odmah preduzete pojačane aktivnosti na suzbijanju iregularnih migracija. Uvereni smo da će pojačano prisustvo i vidljivost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova doprineti ukupnom osećaju bezbednosti građana i njihove imovine na ovom prostoru, kazao je Šalipurević. Kako je istakao, od formiranja štaba, 29. januara obavljena je kontrola 93 vozila, 166 lica, i otkriveno 107 iregularnih migranta, koji nezakonito borave na ovom području, od kojih su 82 dalje smeštena u prihvatne centre, koji su u nadležnosti Komesarijata za izbeglice i migracije.

Naglasio je da je protiv jedne osobe podneta krivična prijava zbog krivičnog dela u vezi sa opojnim drogama, a da je 15 lica, stranih državljana, privedeno nadležnom sudu za prekršaje zbog kršenja Zakona o strancima i Zakona o oružju i municiji, jer su kod njih pronađeni noževi. Istakao je da su štabovi, koji su prethodno formirani u Subotici, Preševu, Dimitrovgradu dali izuzetne rezultate i da je novoformirani štab u Malom Zvorniku nastavak opsežne akcije na suzbijanju iregularnih migracija na teritoriji Srbije.

– Dokle god postoje rute i kanali za iregularne migracije na ovom prostoru, kao i žalbe građana da iregularni migranti povređuju njihovu imovinu i noću se kreću u blizini naseljenih mesta čim im stvaraju osećaj nespokoja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova biće prisutni i preduzimati sve mere u skladu sa zakonom, kako bi se kanali za ilegalno krijumčarenje migranata suzbili i građani osećali bezbedno – kazao je Šalipurević.

(Loznicke Novosti)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *