u prostorijama JU Osnovne škole "Jovan Dučić" u Papraći

Više od stotinu stanovnika mjesne zajednica Papraća okupilo se večeras u prostorijama JU Osnovna škola”Jovan Dučić” u ovom mjestu kako bi skrenulo na ogroman problem kojeg stanovnici imaju sa snadbijevanjem električne energije. Prema riječima okupljenih, svaki jači vjetar i kiša prouzrokuju nestanak električne energije, a često ti prekidi potraju i nekoliko dana do otklanjaja kvara, a onda ponovo na prvi vjetar novi nestanak struje i tako već godinama.

Na području koje pokriva Terensjka jedinica Vlasenica, opština Šekovići, trafo područje Papraća korisnici više ne mogu da trpe probleme koje imaju sa sve češćim prekidima u snadbijevanju električnom energijom zbog čega kontinuirano bilježe gubitke.

Na sastanku je prisustvovalo 120 mještana iz zaseoka Vidakovići, Korijen, Pavlovići, Kalabače, Bobarsko Polje, Bunijevci,Velika njiva, Zidonje, kao i iz Željeznika, Ašćerića, Bijele Zemlje, Bašića, Božića, Brajinca i drugih dijelova te mjesne zajednice. Prisutni su ponovili svoje zahtjeve da se problemi u snadbijevanju električnom energijom što prije riješe.

u prostorijama JU Osnovne škole "Jovan Dučić" u Papraći

Na poziv prisustva odgovornim licima u cilju prevazilaženja problema snadbijevanja električnom energijom niko od nadležnih u kompaniji “Elektro-Bijeljina” ili od rukovodilaca iz Šekovića i Vlasenice se nije odazvao iako su, prema riječima prisutnih to ranije bili obećali. Sastanku je prisustvovao i načelnik opštine Šekovići Miladin Lazić, ali nažalost bez konkretnih idejnih rješenja problema koji godinama muči okupljene.

Prema riječima stanovnika prekidi nastaju konstantno i svakodnevno i po nekoliko puta u protekla dva mjeseca. Obraćanje nadležnim organima u prethodnom periodu nije urodilo plodom te je sastanak mještana mjesne zajednice Papraća bio neizbježan, zarad pronalaska rješenja.

Glavni uzročnici su, kako navode, dotrajale instalacije koje na svaku promjenu vremena izazivaju nestanak električne energije, a zabrinutost dodatno stvaraju pogoršane vremenske neprilike u predtojećem zimskom periodu, jer u trenutnim uslovima i sa jačim vjetrom dolazi do prekida u snadbijevanju električnom energijom.

Ukoliko se pod hitno ovaj problem ne počne riješavati, okupljeni su najavili i radikalnije proteste u vidu blokade saobraćaja i najbližih radnih jedinica elektrodistribucije, kako su rekli okupljeni mještani na održanom sastanku.

u prostorijama JU Osnovne škole "Jovan Dučić" u Papraći

(Fotografije preuzete sa portala Z NEWS)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *