Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u emisiji Pečat da je smjena ministrice lokalne uprave i samouprave Lejle Rešić stvar politike i koalicionih dogovora ili nedogovora. Najavio je da će biti novih smjena u Vladi.

Istakao je da je Rešićeva korektno radila svoj posao i da je i ona svjesna dešavanja koja su se desila u Prijedoru.

“Ovo je za mene sasvim normalno. Iz SNSD-a je prije desetak dana upućen dopis na osnovu koalicionog dogovora, da u vijeme izborne godine, u vrijeme kad ima i termin za raspisivanje lokalnih izbora za 2020.godinu, stav svih političkih partija, da oni koji su u koaliciji na republičkom nivou ne mogu da prave koalicije sa opozicijom i na lokalnom nivou. Upravo to se u Prijedoru desilo i to je posljedica razrJešenja ministrice”, rekao je Višković.

Naveo je da je rano govoriti o novom kandidatu za ministra i da je to stvar DNS-a.

“To mjesto pripada njima i oni će dati ime novog ministra”, rekao je Višković.

Smatra da ne očekuje da će doći do remećenja odnosa između DNS-a i SNSD-a, bar na republičkom nivou.

“Planirano je da se narednih dana sastane vrh DNS-a i SNSD-a i da se prevaziđe ova situacija, kao da se dogovore dalje aktivnosti vezane i za lokalne izbore”, istakao je Višković.

Premijer je rekao da nema nikakve bojazni što se tiče funkcionisanja same Vlade.

“Mi imamo u skupštini 2/3 većinu i ne očekujem sa strane DNS-a da će oni praviti bilo kakve odklone po pitanju skupštinske većine i podrške Vladi Republike Srpske”, rekao je Višković.

Naveo je da će smjena u Vladi sigurno biti.

“Јa ću donijeti odluke kada dođe vrijeme”, rekao je Višković.

Istakao je da su građani i su javnosti presudni za svačiji rad pa tako i rad Vlade i pojedinih ministara i da će to poštovati.

“Ono što je za mene kao predsjednika Vlade najbitnije je stav naših građana o našem radu i našim mjerama i tako ću se i ponašati”, zaključio je Višković.
(RTRS)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *