Rano jutros prijavljena su klizišta u mjesnim zajednicama Malešić i Karakaj. Službe Civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice grada Zvornik su na terenu i dostavljaju pumpe stanovništvu kako bi izbacili vodu iz podrumskih prostorija. Vremeska prognoza web stranice za prognoziranje vremena Jamrik net predviđa u Zvorniku poboljšanje vremena i smanjenje padavine u toku dana do potpunog prestanka i povećanje temperature.

Voda se povukla u svoja korita, svi putevi ponovo prohodni, vremenska prognoza povoljna (FOTO)

Vodostaj rijeka Sapne i Hoče je u opadanju, a tokom noći nije bilo izlivanja iz korita. Protok rijeke Drine na HE Mali Zvornik je 1.207 m3/s, što ne predstavlja opasnost za objekte i stanovništvo, saopšteno je iz Službe civilne zaštite grada Zvornik.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske najavili su prestanak padavina i razvedravanje u drugom dijelu dana.

Voda se povukla u svoja korita, svi putevi ponovo prohodni, vremenska prognoza povoljna (FOTO)

Iz Gradske uprave grada Zvornik apeluju na građane da se ne približavaju riječnim koritima Sapne, Hoče, Drinjače i Drine zbog visokog vodostaja i klizavog terena, kao i da preduzmu sve mjere i radnje u cilju zaštite ljudi i materijalnih dobara od mogućih bujičnih poplava i klizišta, saopšteno je jutros iz Gradske uprave Zvornik.

Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik jutros je potvrdio da se svi putni pravci koji su u toku jučerašnjeg dana obustavljani zbog poplava od jutros ponovo u funkciji. Svi putevi na području Policijske uprave Zvornik koji su u toku jučerašnjeg dana prekinuti su ponovo u funkciji bez obzira da li se radilo o magistralnim, regionalnim ili lokalnim putevima, rekao je Bobar za portal Zvornicki.ba

Pozivamo sve čitaoce da čuvaju svoje đivote i pridržavaju se uputa o ne prilaženju riječnim koritima i bujičnim potocima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *