Nakon slijetanja automobila marke „BMW“ smrtno stradao vozač

Zbog narušavanja javnog reda i mira lice lišeno slobode, naslov je pristiglog saopštenja iz Policijske uprave Zvornik koje u nastavku prenosimo u potpunosti:

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik su 09.03.2024. godine lišili slobode lice D.P. iz Zvornika, po članu 170. Zakona o prekršajima Republike Srpske, zbog počinjenih prekršaja iz člana 7. i 24. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka policijski službenici PS Zvornik su navedenog dana oko 01,55 časova, kod jednog ugostiteljskog objekta u Zvorniku, uočili da lice D.P. narušava javni red i mir vriskom i galamom, te upućivnjem uvredljivih riječi licu M.T. iz Zvornika. Lice D.P. je odbilo da postupi po zakonitom upozorenju i naređenju policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira.

Isto je alkotestirano prilikom čega je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 1,29 g/kg. Protiv lica D.P. slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *