Proteklog vikenda zbog vožnje pod dejstvom alkohola, policijski službenici Policijske uprave Zvornik izrekli 31 mjesec zabrane upravljanja vozilom i 73 kaznena boda.

Za jedan vikend 31 mjesec zabrane vožnje i 73 kaznena boda zbog alkohola
FOTO: Ilustracija

U dostavljenom saopštenju se ističe da je proteklog vikenda realizovana regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu. Policijski službenici kontrolisali su 368 učesnika u saobraćaju, od kojih je 149 sankcionisano.

Od ukupnog broja kontrolisanih vozača, 242 vozača su podvrgnuta kontroli prisustva alkohola u organizmu, od kojih je kod 49 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Uz novčane kazne, za prekršaj koje je bio pod akcentom pojačane kontrole, izrečene su i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 31 mjesec, kao i 73 kaznena boda.
Kod šest vozača utvrđeno je prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg gdje je novčana kazna 400 KM , a sedam lica je lišeno slobode do istrežnjenja ili oporavka. U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja slične akcije biće aprovedene i u narednom periodu, kaže se u saopštenju.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *