Za tri dana sankcionisano 32 pijana vozača, tri drogirana, a šest vozača uhapšeno do istriježnjenja na području Zvornika i okoline

0
Hapšenje u strogom centru Zvornika zbog vožnje u pijanom stanju i vrijeđanja policijskih službenika

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 273 učesnika u saobraćaju, od kojih je 135 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 213 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 32 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Šest vozača je lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg ili su odbili da se podvrgnu alkotestiranju, dok su tri učesnika sankcionisana prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova.

Pored toga, evidentirano je i 100 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.
Policijska uprava Zvornik provodi kampanju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“, u okviru koje će nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, navedeno je u pristiglom saopštenju iz Policijske uprave Zvornik.

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...