Kiša koja je prije dvije noći padala omela je realizaciju plana uništavanja komaraca na teritoriji samog grada Zvornika, koju od 19. do 22. jula sprovode timovi D.O.O. „Sanitacije“. Uništavanje odraslih formi komaraca se vrši sa zemlje metodom hladnog i toplog zamagljivanja.

Zaprašivanje zbog kiše započelo sinoć, a nastavlja se i danas

Prema ranije utvrđenom rasporedu, prethodne noći u vremenu od 04:00 do 06:30 časova, trebalo je da se izvrši dezinsekcija na potezima Auto centar „Bane“- grad do Karakaja i Zlatne vode-Šćemlija do kafane „Njegoš“.

Uništavanje komaraca na ovim potezima biće izvršeno u petak, 21. jula, u vremenu od 04:00 do 06:30 časova , a o promeni termina uzrokovanog vremenskim prilikama građani će biti obaviješteni i putem plakata. Sinoć u periodu od 19.30 do 23.30 časova, izvršenono je zaprašivanje komaraca na potezu od desne strane od mosta u Čelopeku , Šljunkara –Tršić do mlina „Trio“ i potez Ekonomija – Ulice – Cer – Alumina i dio naselja oko Alumine do nadvožnjaka.
Dezinsekcija će se danas vršiti i u vremenskom periodu od 19.30 do 23.30 časova, a biće obuhvaćen potez : Kozluk – Kesina šljunkara – Kiseljački put, te Donji Šepak – Srednji Šepak -desnom stranom Branjeva i Pilice. Druga ekipa nastaviće aktivnosti od prethodnog dana do Kiseljačkog puta, potez Pađine-Roćević, te potez lijevom stranom Branjeva. U slučaju kiše zaprašivanje će biti odloženo .

(Osvit)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *