Iako je vrijeme praznika gradski Štab za vanredne situacije nastavlja sa radom i informisanjem javnosti. Danas su potvrdili informaciju da su dvije ženske osobe sa područja opštine Osmaci, a testirane u Zvorniku, nažalost pozitivne na virus korona. One su u skladu sa pravilima smještene u pripremljeni karantin u Studentskom centru grada Zvornik.

Zvornik od danas ponovo bez zaraženih korona virusom, sve tri prvozaražena pacijenta uspješno oporavljena i pušteni kući

Dalje se u saopštenju navodi:

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Zvornik uzela je do sada 42 brisa, a rezultate čekaju za pet osoba.

Zvornička Bolnica od početka epidemije izvršila je 199 testiranja za područje regije, a za područje grada Zvornik 154.
U lokalnom karantinu u fiskulturnoj sali područne osnovne škole u Karakaju nalazi se 15 osoba koje nemaju simptome bolesti izazvane virusom „COVID-19“.

U kućnoj izolaciji na području grada nalazi se 258 osoba, dok je za 1.062 lica ova mjera završena. Komunalna policija je u toku jučerašnjeg dana obavila 46 kontrola i sve su bile uredne.

Na području grada Zvornik četiri lica su prekršila mjeru zabrane okupljanja u grupama većim od tri osobe, dok
ostalih kršenja mjera zabrane nije bilo. Na graničnim prelazima za 24 časa evidentirana su 286 prelaska granice, od čega je 174 zabilježeno na ulazu, a 112 na izlazu iz BiH.

Volonteri iz zvorničkog volonterskog servisa proteklog dana nabavili su i dostavili životne namirnice i lijekove za 18 sugrađana.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne službe Zvornik i a.d. „Vodovod i komunalije“ tokom noći oprali su i dezinfikovali gradske ulice. Sve mjere radi prevencije širenja virusa korona produžene su do 27. aprila 2020. godine.

OSTANITE KOD KUĆE, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA.

Sve navedeno u saopštenju potpisao je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

(Zvornicki.ba)