Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Gračanica stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Nermina Hadžića (43) iz Brijesnice Velike u općini Doboj Istok, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prouzrokovanje smrti iz nehata.

Zatražen pritvor: Nermin Hadžić osumnjičen za ubistvo Muhameda Vehabovića
Ubijeni mladić iz Brijesnice

O tragičnoj smrti ovog mladića, a koju su pojedini policijski službenici pokušali skriti pisano je i u ranijim tekstovima pročitajte klikom ovdje

Hadžić je osumnjičen da je 12. jula ove godine, pola sata prije ponoći, na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Brijesnici Velikoj nakon kraće svađe sa Muhamedom Vehabovićem, olako držeći da neće doći do teških posljedica, otvorenom šakom dva puta udario Vehabovića u glavu.

Od udaraca je Vehabović, zajedno sa stolicom na kojoj je sjedio, pao i udario glavom u kamenu podlogu terase. ˝Zbog udarca u kamenu podlogu Vehabović je dobio tešku i po život opasnu povredu u tjemenom dijelu glave iza desnog uha, te je od posljedica povrijeđivanja preminuo u porodičnoj kući u jutarnjim satima, gdje su ga prethodno, nakon samog događaja, automobilom odvezli gosti ugostiteljskog objekta˝, saopćio je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Uviđaj u ugostiteljskom objektu i porodičnoj kući Vehabovića su obavili pripadnici OKP-a PU Gračanica. Saslušan je veći broj svjedoka, te su provedene i druge istražne radnje. Obdukcijom tijela preminulog je utvrđeno da je smrt posljedica povrede na glavi.

Policijska uprava Gračanica je ovom Tužilaštvu dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Hadžića, te je predat u nadležnost Tužilaštva, gdje je ispitan.

Po nalogu postupajućeg tužioca u narednom periodu će se obaviti i sve druge potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Portal Glassrpske je prenio informaciju da se do identifikacije osumnjičenog došlo nakon svjedočenja jednog od prisutnih u lokalo, ali će identitet svjedoka ostati zaštićen.

(Tuzlanski.ba)