Završen  most  na Drinjači i asfaltiran put u Nezuku olakšat će ove godine pješačenje svim učesnicima marša mira koji budu pješačili od Nezuka kod Zvornika do Srebrenice.

Završeni mostovi na Drinjači i asfaltiran put u Nezuku
Novoizgrađeni most na Drinjači

Finansiranje ovih projekata velikim dijelom pokrilo je Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice koje predvodi Edin Ramić.Završeni mostovi na Drinjači i asfaltiran put u Nezuku
Ovako je izgledao prelaz preko rijeke Drinjače prije završetka mosta

Ovih dana završen je dio puta u naselju Nezuk opština Sapne odakle starta trodnevni Marš, a u isto vrijeme privedeni su radovi na mostu preko Drinjače u mjestu Glodi kod zvorničke Kamenice.Završeni mostovi na Drinjači i asfaltiran put u Nezuku
Put u Nezuku

Nešto ranije uređen je i most koji spaja naselja Dugi Dio i Nezuk zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Charty iz Katara.

Na zvaničnoj stranici Ministarstva navodi se:

Radovi na mostovima u povratničkom mjestu Glodi su završeni, učesnicima Marša mira od ove godine obezbijeđen siguran i olakšan prelazak. Pješački i most i most za teretna vozila od danas u upotrebi.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izjeglica i UNDP su finansijeri izgradnje mostova.
Ovih dana završeni su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju puta Nezuk – Debeljak u dužini od 900 metara.

Projekat je finansiralo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, a u sklopu podrške organizaciji manifestacije obilježavanja genocida u Srebrenici. Realizacijom ovog projekta se olakšava pristup polaznoj tački „Marša mira“ koji tradicionalno, svakog 8. jula kreće upravo sa Debeljaka u blizini Nezuka.

 

Vrijednost projekta iznosi 101.000,00 KM.

Radove na rekonstrukciji i asfaltiranju ove dionice puta obavilo je preduzeće d.o.o. „Izgradnja“ Teočak.

Završeni mostovi na Drinjači i asfaltiran put u NezukuZavršeni mostovi na Drinjači i asfaltiran put u Nezuku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *