ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović najavio je da će sutra početi sa radom zelena pijaca, u čiju je rekonstrukciju iz gradskog budžeta uloženo 30.000 KM.

20200507154249_597859

Stevanović je prilikom današnje posjete ovom objektu rekao da je pauza u radu pijace, zbog virusa korona, iskorištena da se uradi neophodna rekonstrukcija, jer više nije mogla funkcionisati u stanju u kakvom je bila.

“Želja je da to bude tržnica sa odgovarajućim sadržajima u kojoj će se snabdijevati sugrađani, a proizvođači prodavati ono što proizvedu u svojim domaćinstvima”, rekao je Stevanović novinarima.

Direktor zvorničkog Akcionarskog društva “Vodovod i komunalije” Jovan Tomić istakao je da je na pijaci podignut nivo krovne konstrukcije, pokriven kompletan prostor, ofarbano svih 96 tezgi, sanirane betonske površine, opremljen mokri čvor, uređene javne česme, te postavljene nove tezge za mlijeko i mliječne proizvode.

“Cilj nam je da poboljšamo uslove za rad i da uvedemo nove zakupce tezgi. Zato smo rekonstruisali pijacu i stvorili adekvatne uslove za neke promjene”, rekao je Tomić.

On je dodao da su postavljene i tezge za prodaju voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i za dnevni zakup za individualne poljoprivredne proizvođače koji dolaze jednom ili dva puta sedmično.

Navodeći da će biti nekoliko tezgi za sitnu tehničku robu za potrebe domaćinstva, Tomić je rekao da će cijene zakupa, koje su mnogo niže u odnosu na okruženje, ostati iste.

Pijaca je bila zatvorena od 19. marta u skladu sa mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije za sprečavanje širenja bolesti izazvane virusom korona, dok je rekonstrukcija počela u aprilu.

Prethodnih godina nije bilo većih ulaganja na zelenoj pijaci, koja je počela sa radom krajem 2001. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *