Ženi "skidala crnu magiju" i olakšala je za 6.000 maraka
Skinula je do gole kože

Bijeljinsko Okružno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Zorice J. koja je navodnim “skidanjem crne magije” ukrala zlatni nakit vrijedan oko 6.000 maraka od R.M. iz Pučila kod Bijeljine, kojoj je slagala da će joj izliječiti sina.

U optužnici, koja je tereti za tešku krađu, navodi se da se ona 15. septembra ove godine lažno predstavila ženi, koju je ubijedila da joj je potreban njen zlatni nakit kako bi joj izliječila sina.

– Žrtva joj je povjerovala pa je donijela tri zlatna lančića, dvije ogrlice, dvije narukvice, tri prstena i dva privjeska, koje je Zorica J. zamotala i pred R. M. ga stavila u jastuk. Međutim, dok žrtva nije pazila, nakit je strpala u džep,a zašila prazan jastuk, navodi se, između ostalog, u optužnici.

U namjeri da prikrije krađu ona je rekla R.M. da ne vadi nakit i da njen bolesni sin na jastuku treba da spava tri dana. Žena je prevaru otkrila tek kada je nakon nekog vremena razašila jastuk. Tek tad je shvatila da je pokradena i sve prijavila policiji.

Identična prevara dogodila se samo nekoliko dana kasnije u Višegradu. Prevaru je počinila Zorica Jevremović iz Loznice koja je 29. septembra sa istom pričom došla na vrata Lejle N. I njoj je prevarantica rekla da joj za “liječenje” treba njen nakit i jastuk. Kad joj je ona donijela nekoliko lančića, prstenja i narukvica na koje je ona izgovorila “magične riječi” i dok žrtva nije gledala, umjesto u jastuk, strpala ih u džep.

Nakon nekog vremena žrtva je posumnjala u prevaru i obavijestila policiju. Prevarantica je, zajedno sa dvoje saučesnika, ubrzo uhapšena na Graničnom prelazu Vardište prilikom pokušaja bijega u Srbiju.

(faktor.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *