Zima i velika hladnoća donijeli prvu smrt u Zvorniku

Beživotno tijelo osobe inicijala M.P. (1974) iz Zvornika pronađeno je 9. januara, ispred pomoćnog objekta u naselju Bair u centru Zvornika.

Uviđaj su obavili policijski službenici Centra javne bezbjednosti (CJB) Zvornik, u prisustvu dežurnog mrtvozornika Opće bolnice u tom gradu.

Iz policije danas navode da je utvrđeno da je smrt nastupila smrzavanjem, usljed niske temperature, te da nema tragova koji upućuju na elemente krivičnog djela.

U posljednjih nekoliko dana ovo je četvrta žrtva smrzavanja u BiH.

Muškarci s područja Banje Luke i Ribnika preminuli su, 7.januara ove godine, usljed smrzavanja, potvrđeno je jučer u CJB Banja Luka.

Tijelo osobe inicijala S.P. (65) iz Banje Luke pronađeno je 7. januara poslijepodne ispred kuće u Ulici Koste Vojinovića. Istog dana u Donjem Ratkovu kod Ribnika je pred kućom pronađeno tijelo osobe inicijal D.S. (71).

Iz policije navode da je mrtvozornik utvrdio da je smrt u oba slučaja nastupila zbog niske temperature.

Beživotno tijelo starca inicijala V.Š. (88) pronašli su lovci 2.januara ujutro na makadamskom putu u mjestu Sokoli na području Foče.

Uviđajem je konstatovano da na tijelu nema tragova nasilja te da je smrt, najvjerovatnije, nastupila smrzavanjem jer je temperatura bila -15 stepeni celzija, saopćeno je tada iz CJB Istočno Sarajevo.

Starac je bio oskudno obučen i bez obuće.

(Klix)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *