Zurijet Pandur: Nisam podnio ostavku u Izvršnom odboru OO SDA Zvornik Član Izvršnog odbora SDA Zvornik Zurijet Pandur demantovao je večeras navode da je podnio ostavku na ovu funkciju, te poručio da u potpunosti podržava rad OO SDA Zvornik.

Naime, Pandur je uputio javnosti svoj demant na tekst “Pisali i predsjedniku Izetbegoviću: Ostavku i izvinjenje Nedima Čivića želi većina Bošnjaka u Zvorniku”, koji je na portalu Zvornicki.ba preuzet od kolega sa NKP.ba, a potom objavljen 22. marta 2017. godine. Poslije pojave demanta od strane Pandura, na društvenim mrežama se pojavio i demant Dževada Islamovića iz Jusića.

Demant Pandura prenosimo u cjelosti:

“Najoštrije osuđujem veliku neistinu i laž jer sam danas saznao da me je neko, bez mog znanja i saglasnosti, potpisao u nekoliko akata kao čovjeka koji je podnio ostavku na mjesto Izvršnog odbora OO SDA Zvornik. Naime, ja u potpunosti podržavam rad OO SDA Zvornik i nisam podnio ostavku na mjesto u Izvršnom odboru OO SDA Zvornik.

Hitno tražim izvinjenje od onih koji su počinili krivično dijelo falsifikovanja potpisa, te nanošenje štete mom ugledu, te ću tražit odgovornost svih onih koji su to uradili u moje ime bez mog znanja i saglasnosti.

Tražim od svih medija koji objavili ovu lažnu informaciju da objave moj demant, te tražim od rukovodstva OO SDA Zvornik da o ovome upozna više Stranačke organe kako bi se spriječila laž koju pojedinci žele predstaviti Centrali SDA BiH tako i obmanuti javnost u Zvorniku i BiH, jer sam iz medija informisan da su takav akt ti pojedinci proslijedili Centrali SDA u Sarajevu”.

Uz Pandura, javnosti se obratio i Muradif Islamović iz Jusića.

Zurijet Pandur: Nisam podnio ostavku u Izvršnom odboru OO SDA Zvornik

Zurijet Pandur: Nisam podnio ostavku u Izvršnom odboru OO SDA Zvornik
Ono što je unijelo zabunu

Sadržaj Muradifa Islamovića dosta je sličan onom poslanom od Pandura i prenosimo ga u potpunosti:

islamovicMurdif

zvornicki.ba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *