Sporazum o nesmetanom prelasku građana preko graničnog prelaza na Mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, između Malog Zvornika i Zvornika u BiH od juče se u potpunosti primenjuje čime je rešen problem koji se pojavio u proteklih desetak dana.

Naime, iako je ovaj dogovor između dve države trebalo da važi od 1. avgusta, on se poštovao samo od strane BiH, dok su se problemi dešavali građanima koji su sa srbijanske strane hteli da pređu na drugu obalu Drine i u susednu državu.

Prema rečima Zorana Jevtića, predsednika malozvorničke opštine, ni on nije znao da ovakvi problemi postoje dok o tome nije saznao iz medija i iz razgovora sa građanima. On je potvrdio da će kontaktirati ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, kako bi mu ukazao na to da se sporazum koji je on potpisao 27. jula u Zvorniku zajedno sa ministrom bezbednosti BiH Selmom Cukićem ne upražnjava.

U međuvremenu, kako nam je potvrđeno iz Granične policije u Malom Zvorniku od juče je počela primena sporazuma, tako da sada stari most kao granični prelaz mogu da koriste svi građani.

S. P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *