U svojoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri Damir Mehidić nosio je dres tuzlanske Slobode od 2013. godine. Sa tuzlanskim klubom izborio je povratak u Premijer ligu te igrao u Evropi, zasigurno je jedan od najboljih igrača koji je čnosio dres tuzlanskog kluba u posljednje četiri godine. Zanimljivo je i to da je Mehidić skoro pa komšija u Zvorniku sa Senajidom Husejnovićem, najvećom zvijezdom Slobode u posljednjih 15 godina ovog kluba. Damir je takođe ostavio dubok trag u Slobodi koju je predvodio u povratku na glavnu nogometnu scenu BiH.

Zvornički.ba obavio je kraći intervju sa Mehidićem putem skajpa:

Zvorničanin Damir Mehidić, svoju karijeru nastavlja u fudbalskom klubu Aaraua iz Švicarske
Mehidić u svom prvom zvanicnom nastupu za novi Klub

Jesu li tačni natpisi u medijima u BiH o potpisivanju Ugovora za švicarski klub?

Istina je da sam potpisao za Švicarski klub Aarau i mogu reći da sam jako sretan zbog toga. Ovo je jedan dio onog što svaki nogometaš koji igra u BiH želi, a to je da ode vani .Ja sam to uspio hvala Bogu.

Je li ovo Ugovor koji rješava egzistencijalno pitanje jednom nogometašu?
Ovo nije ugovor koji će mi osigurat egzistenciju, ali zasigurno je ogroman korak ka tome. Ono što sigurno jeste, a to je da ovaj ugovor za mene jedan veliki korak naprijed i jedna veća stepenica u mom životu, mojoj karijeri.

Igrali ste domaću premijer ligu i drugu ligu, kakva su iskustva?

Premier Liga BiH je takva kakva jeste, ima dosta telenata, puno dobrih igrača, ail isto tako jedna je od onih kojih naslabije kotiraju u svijetu što je nama nogometašima otežavajuća okolnost kod pronalaska inostranog angažaman i ugovora. Druga liga je jako zanimljiva i prava je šteta što nemamo sređeniji sistem jer je i tu puno potencijala koji ostaje neiskorišten do kraja. 

Kakva su iskustva sa Slobodom, njenim navijačima?

Što se tiče Slobode, razišao sam se mirno onako kako sam i dašao u ovaj veliki klub, tako sam, može se reći i otišao. Sloboda je jedan dio mog života, za koji ne mogu reći da je bio savršen jer bilo je tu uspona i padova ,dobrih i loših stavri. Ono na šta mogu biti ponosan je to da kad sam došao u Slobodu ona bila u Prvoj Ligi Federacije, a sad je tu gdje jeste u premijeri i to kao važan faktor koji ozbiljno konkuriše za nastup u Evropi. Navijači su takvi da uvijek od nas na terenu očekuju najbolje i to s pravom. Koliko sam bio dobar toliko su me i voljeli, kada sam imao loš period manje je bilo i podrške time su bili motiv da budem bolji i pojačam sa radom i treninzima, što se vraćalo boljim igrama, tome se još bolje vraćalo s tribina. Navijači Slobode su 12 igrač koji je često bio prevaga da mi na terenu savladamo protivnika i slomimo njegov otpor. Želim svu sreću slobodinim navijačima, a klubu da osvoji titulu što prije.

Zvorničanin Damir Mehidić, svoju karijeru nastavlja u fudbalskom klubu Aaraua iz Švicarske
Damir u svom stilu

Koliko vremena provodite u Zvorniku?
Kada sam živio u Tuzli imao sam jako malo slobodnog vremena, trening, utakmice, pripreme, ali uvijek s vremena na vrijeme dođem i u Zvornik. A Boga mi kada zatreba rodni list, isti dan sam u Zvorniku (uz osmijeh).

Poruka za mlade igrače u BiH?
Mladim igračima, posebno onim u BiH, preporučio bih da treniraju što više jer nije dovoljno samo posjedovati telent za fudbal . Ako u bilo koji dio BiH dođete i odete do prvog betonskog igrališta poigrati na male, vidjet će te tu prave virtuoze s loptom koji sve znaju, ali ne žive od nogometa, većina se nogometom bavi samo rekrativno. Danas je za profesionalno bavljenje ovim sportom potrebno rada i rada da bi se uspjelo napravit nešto u karijeri .
I uvijek je bolje bar ja tako mislim dati sve od sebe probat na sve načine uspjeti u nogometu i doći do cilja nego kada napunimo 35 godina onda se kajat…mogao sam ovo mogao sam ono, al …tada će biti kasno.

Sa klubom koji se takmiči u drugoj ligi Švicarske Mehidić je potpisao ugovor do kraja sezone uz mogućnost produženja ugovora.
Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *