Edin Hasanović je prešao put od izbjeglice iz BiH do najboljeg mladog njemačkog glumca koji na svojoj polici ima prestižnu nagradu “Zlatna Kamera”. Rođen je 1992. kod Zvornika u mjestu Klisa i onda je kao dvomjesečna beba napustio BiH sa majkom. Njegov otac ubijen je, a Edin još traga za njegovim ostacima.

Zvorničanin Edin Hasanović, od izbjeglice do najboljeg glumca Njemačke
Najbolji glumac Njemačke, Zvorničanin iz mjesta Klisa

“Ja se nisam odlučio baviti glumom, gluma je odabrala mene”, kazao je Edin na početku svoga gostovanja u Novom danu i dodao:”Sa sedam godina sam počeo imitirati. Najveću podršku imao sam od majke”.

Edin i pored osvajanja “Zlatna Kamere” sebe ne doživljava kao zvijezdu i ističe da u Njemačkoj imaju svega “dva, tri glumca koje zaustavljaju na ulici”.
Edin je ostao bez oca u ratu u BiH. Otkrio je da je zbog toga u svojim starijim kolegama, režiserima tražio oca.

“Nakon što sma dobio ‘Zlatnu kameru’ javljale su se nepoznate osobe preko Facebook koje su tvrdile da imaju informacije o mom ocu. Meni je to bilo čudno što se sad javljaju, nakon što sam dobio ovu nagradu, jer moja rodbina u BiH nije imala nikakve vijesti. Nadam se da ću ga naći prije svoje 26 godine zato što je moj otac imao toliko godina kada sam ga izgubio”, kazao je Edin.

Na kraju je rekao da mu je velika želja raditi film u BiH.

Zanimljivo gostovanje pogledajte u videu klikom na link televzije N1 gdje se nalazi kompletn intervju ovog mladog Zvorničanina koji je proglašen za najboljeg glumca Njemačke.
POGLEDAJTE VIDEO INTERVJU KLIKOM OVDJE

(N1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *